ΚΟΣΜΟΣ

Νέα θεωρία-Αμερικανός ειδικός: Ο κορωνοϊός αναπτύχθηκε στους οργανισμούς ανθρακωρύχων στην Κίνα προ δεκαετίας

Μια ανατρεπτική θεωρία για την προέλευση του κορωνοϊού, σύμφωνα με την οποία ο SARS CoV-2 ενδέχεται να αναπτύχθηκε στους οργανισμούς εργατών που εργάζονταν σε ορυχείο στην Κίνα σχεδόν δέκα χρόνια πριν την έναρξη της πανδημίας, παρουσίασε Αμερικανός ειδικός.

Ο δρ Τζόναθαμ Λέιταμ, εκτελεστικός διευθυντής του U.S. Bioscience Resource Project θεωρεί ότι ο κορωνοϊός μπορεί να εξελίχθηκε μέσα στους οργανισμούς μολυσμένων εργατών, που εργάζονταν στα ορυχεία Μοζιάνγκ της επαρχίας Γιουνάν της Κίνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Daily Telegraph, τον Απρίλιο του 2012 έξι εργάτες ορυχείου, που φτυάριζαν γκουανό νυχτερίδας σε σπηλιά, εισήχθησαν σε νοσοκομείο με συμπτώματα που θυμίζουν εκείνα του κορωνοϊού και τρεις εξ’ αυτών τελικά πέθαναν. Ο δρ Λέιταμ υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός που προκαλεί την Covid-19 δεν αποκλείεται να αναπτύχθηκε μέσα στους οργανισμούς αυτών των ανθρακωρύχων, προτού διασπαρεί στον πληθυσμό, μέσω δειγμάτων που είχαν σταλεί στους ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας της Ουχάν.

Η εμφάνιση της μετάλλαξης Άλφα στη Βρετανία τον περασμένο χρόνο ενός ανοσοκατεσταλμένου ασθενούς, που είχε μολυνθεί επί μήνες από τον κορωνοϊό, λέει ο δρ Λέιταμ, συνιστά μια απόδειξη ότι ο ιός μπορεί να κάνει «περίεργα εξελικτικά άλματα» όταν βρίσκεται μέσα στον οργανισμό ενός ατόμου επί μεγάλο διάστημα.

«Η θεωρία απαιτεί πολλές εκατοντάδες μεταλλάξεις του κορωνοϊού στο σώμα ενός ανθρακωρύχου προκειμένου να γίνει SARS-CoV-2. Δεκαετίες συμπιέστηκαν σε περίπου έξι μήνες. Αλλά έχουμε ακούσει για το εκπληκτικό φαινόμενο μεμονωμένων περιπτώσεων πολύ επιταχυνόμενης εξέλιξης των ιών στη Βρετανία. Σε αυτό το ένα άτομο στην Αγγλία συνέβη τόση εξέλιξη όση είχε συμβεί σε εκατομμύρια άλλες μολύνσεις. Η θεωρία μας προτείνει ότι μια παρόμοια εξέλιξη συνέβαινε στο εσωτερικό των πνευμόνων των ανθρακωρύχων μετά τη μυστηριώδη ασθένεια το 2012 και υποστηρίζει ότι ο ιός διέρρευσε από ένα ιατρικό δείγμα που ελήφθη από τους ανθρακωρύχους που μολύνθηκαν από την επιδημία», ανέφερε ο δρ Λέιταμ σε διαδικτυακό σεμινάριο της Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης (British Medical Journal).

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS