Κίνα: Νέα στοιχεία ότι ο κορωνοϊός δεν προήλθε από εργαστήριο

Κίνα: Νέα στοιχεία ότι ο κορωνοϊός δεν προήλθε από εργαστήριο

Η Σι Σενγκλί, η Κινέζα επιδημιολόγος που φημίζεται για τη μελέτη της στους ιούς στις νυχτερίδες, παρείχε νέα στοιχεία με τα οποία υποστηρίζει ότι το εργαστήριό της δεν ήταν η πηγή της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, σε έρευνα που δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου επιδημιολογίας της Γουχάν δήλωσε ότι οι τελευταίες εξετάσεις αίματος στους ανθρακωρύχους, οι οποίοι αρρώστησαν με μια μυστηριώδη αναπνευστική νόσο πριν από 8 χρόνια μετά την εκκαθάριση περιττωμάτων νυχτερίδων, έδειξαν ότι δεν είχαν τον ιό που προκάλεσε τον Covid-19, σύμφωνα με την South China Morning Post. Η εφημερίδα επικαλέστηκε τα ευρήματα της Σι που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Nature αυτήν την εβδομάδα.

Τα δείγματα προέρχονταν από τέσσερα άτομα που μολύνθηκαν από την ασθένεια μετά από εργασία σε ορυχείο χαλκού στην επαρχία Γιουνάν. Σε δημοσίευση τον Φεβρουάριο, η Σι πρότεινε ότι οι νυχτερίδες θα μπορούσαν να ήταν οι αρχικοί ξενιστές του Sars-CoV-2, ο ιός που προκάλεσε τον Covid-19, προκαλώντας θεωρίες ότι η πανδημία προκλήθηκε από τον ιό που μελετούσε εκείνη τη περίοδο η ομάδα της.

Η Σι, γνωστή ως «γυναίκα νυχτερίδα» της Κίνας, είπε ότι τα γενετικά χαρακτηριστικά των ιών τους οποίους έχει μελετήσει δεν ταιριάζουν με αυτά του τωρινού κορωνοϊού. Η πανδημία έχει μεταδοθεί σε περισσότερους από 57,6 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1,37 εκατομμύρια.

Πηγή: Bloomberg

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS