Μπάιντεν: Απαιτείται περισσότερη δράση για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της χρήσης όπλων

Μπάιντεν: Απαιτείται περισσότερη δράση για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της χρήσης όπλων

Απαιτείται περισσότερη δράση για να αντιμετωπιστεί «η μάστιγα της βίας με τη χρήση όπλων, που διαλύει τις κοινότητές μας» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η βία με τη χρήση όπλων διαλύει τις κοινότητες των ΗΠΑ έπειτα από μια σειρά αιματηρών περιστατικών με πυροβολισμούς σε Φιλαδέλφεια, Βαλτιμόρη και Φορτ Γουόρθ του Τέξας, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους ενόψει των εορτασμών της 4ης Ιουλίου.

Απαιτείται περισσότερη δράση για να αντιμετωπιστεί «η μάστιγα της βίας με τη χρήση όπλων, που διαλύει τις κοινότητές μας», τόνισε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος. Παράλληλα κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο να διαπραγματευτούν με τους Δημοκρατικούς για μεταρρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

«Είναι εντός της δικαιοδοσίας μας να απαγορεύσουμε ξανά τα τυφέκια εφόδου και τους γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας, να απαιτήσουμε ασφαλή φύλαξη όπλων, να τερματίσουμε το ακαταλόγιστο των κατασκευαστών όπλων και να θεσπίσουμε καθολικούς ελέγχους μητρώου», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν έχει κάνει παρόμοια αιτήματα στο παρελθόν. Αιματηρά περιστατικά μαζικών πυροβολισμών τείνουν να αναζωπυρώνουν την έντονη συζήτηση για θέσπιση μέτρων με σκοπό τον περιορισμό της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Στη χώρα έχουν σημειωθεί πάνω από 340 μαζικές ένοπλες επιθέσεις μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Gun Violence Archive, το οποίο ορίζει ως «mass shooting» ένα συμβάν στο οποίο πυροβολούνται τουλάχιστον τέσσερα άτομα, εξαιρουμένου του δράστη.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ