Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ: Άφησαν εργαζόμενους χωρίς νερό και φαγητό για έξι ώρες - Τι καταγγέλλουν

Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ: Άφησαν εργαζόμενους χωρίς νερό και φαγητό για έξι ώρες - Τι καταγγέλλουν

Περισσότεροι από 200 Ινδοί εργαζόμενοι στην τροφοδοσία που είχαν προσληφθεί για τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 ανάμεσα στο Κατάρ και τον Ισημερινό, έμειναν έξω από το στάδιο Al Bayt για έξι ώρες χωρίς φαγητό και νερό.

Σύμφωνα με τη DailyMail που μίλησε με αρκετούς από τους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν προσληφθεί ως ταμίες από την εταιρεία τροφοδοσίας Qatar Star Services, έξω από το νέο στάδιο αξίας 650 εκατομμυρίων λιρών, δήλωσαν δυσαρεστημένοι με τη μεταχείριση και τις συνθήκες εργασίας τους.

Η ομάδα των 205 ανδρών και των επτά γυναικών παραλήφθηκε από το κατάλυμά τους στις 9 το πρωί και αποβιβάστηκε στο γήπεδο στις 10:00, αλλά κανείς τους δεν έγινε δεκτός στο γήπεδο μέχρι τις 4 το απόγευμα. Οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι κατά τη διάρκεια της πολύωρης αναμονής τους δεν έλαβαν φαγητό ή νερό και δεν είχαν καμία επαφή με τον προϊστάμενό τους, αλλά τους είπαν απλώς να περιμένουν μέχρι την άφιξή του.

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει μηνιαία σύμβαση με την Qatar Star Services για τη διάρκεια του Μουντιάλ, με την εταιρεία να απαιτεί να εργάζονται καθημερινά. Εκτός από τους μισθούς τους, παρέχεται επίσης διαμονή και ένα γεύμα την ημέρα.

«Είμαστε όλοι ταμίες, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε στο γήπεδο. Δεν είναι έτοιμοι για εμάς. Είμαστε εδώ από τις 10 το πρωί, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε μέσα μέχρι τις 4 το απόγευμα. Απλά περιμένουμε τον προϊστάμενό μας. Δεν είχαμε φαγητό ή νερό, τίποτα» δήλωσε ένας από τους εργαζόμενους.

Η DailyMail μίλησε, παράλληλα, με μια άλλη ομάδα 20 γυναικών από τις Φιλιππίνες, οι οποίες είχαν προσληφθεί για να πωλούν εμπορεύματα στο γήπεδο, τις οποίες επίσης άφησαν να περιμένουν έξω επί τρεις ώρες χωρίς φαγητό ή νερό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS