Πασχάλης Τσαρούχας: Πάνω από 1.000 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον ΣΕΗ τις τελευταίες μέρες

Πασχάλης Τσαρούχας: Πάνω από 1.000 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον ΣΕΗ τις τελευταίες μέρες

«Υπάρχουν καθημερινά δεκάδες καταγγελίες. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχτεί πάνω από 1.000», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Πασχάλης Τσαρούχας.

Τσαρούχας: Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου
Σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 αναφορικά με το σκάνδαλο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στον χώρο του θεάτρου ο Πασχάλης Τσαρούχας τόνισε πως έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, με το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών να δέχεται τις τελευταίες ημέρες σωρεία καταγγελιών, γεγονός που το ώθησε στη συγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του νεοσύστατου Σώματος, Πασχάλης Τσαρούχας «υπάρχουν καθημερινά δεκάδες καταγγελίες. «Το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχτεί πάνω από 1.000. Υπάρχουν παιδιά που ζητάνε να έρθουν να μιλήσουν» ενώ σημείωσε ότι «οι θύτες για τα εν λόγω περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης ή βίας καθημερινά αυξάνονται κατά τρεις με τέσσερις».


Τσαρούχας: Η πιο αυστηρή ποινή είναι η ισόβια διαγραφή από το Σωματείο
Οπως σημείωσε με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Πασχάλης Τσαρούχας ο ρόλος και η λειτουργία του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, δεν έχουν σχέση με τη Δικαιοσύνη. «Είμαστε ένα καθαρά σωματειακό όργανο, είπε. Υπάρχει μια ποικιλία ποινών που ως επί το πλείστον είναι ηθικής φύσης. Η πιο αυστηρή ποινή είναι η ισόβια διαγραφή από το Σωματείο. Βέβαια τώρα πια μπορεί να δουλέψει κάποιος ηθοποιός. Το Πειθαρχικό λειτουργεί εντελώς αυτόνομα από τη Δικαιοσύνη, έχει να κάνει καθαρά με τις σχέσεις των μελών μεταξύ τους και με το Σωματείο. Δεν αποτελεί προηγούμενο μια απόφαση δικαστηρίου ούτε είμαστε υπόλογοι σε κάποιο δικαστήριο. Για μένα δεν έχει σημασία πότε συμβαίνει το περιστατικό που καταγγέλλεται, κατέληξε ο Πασχάλης Τσαρούχας. Δείτε το βίντεο.

Η σύνθεση του Πειθαρχνικού Συμβουλίου του ΣΕΗ είναι η εξής: Πασχάλης Τσαρούχας (πρόεδρος), Ντίνα Αβαγιαννού (αντιπρόεδρος), Μαρία Μοσχούρη (γραμματέας), Τρύφωνας Ζάχαρης (οργανωτικός γραμματέας), Γιάννης Παναγόπουλος (αντεπιστέλλον μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ), Λίλα Καφαντάρη, Ειρήνη Λιγάτου (μέλη).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ