Μετά το φυσικό αέριο εκβιάζει και για τα τρόφιμα η Ρωσία: «Εξαγωγές μόνο σε φίλους» λέει ο Μεντβέντεφ

Μετά το φυσικό αέριο εκβιάζει και για τα τρόφιμα η Ρωσία: «Εξαγωγές μόνο σε φίλους» λέει ο Μεντβέντεφ

«Οι εξαγωγές σιτηρών μόνο σε φίλους της Ρωσίας θα πληρώνονται σε ρούβλια ή στα εθνικά νομίσματα των χωρών»


Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία παύει να συνεργάζεται με τη Δύση, τη σκυτάλη πήρε το δεξί του χέρι, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ απειλώντας Ευρώπη και ΗΠΑ ότι η η Μόσχα θα σταματήσει να τους πουλάει γεωργικά και άλλα διατροφικά προϊόντα.

Ο Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα σταματήσει τις εξαγωγές σιτηρών κι άλλων προϊόντων σε «μη φιλικά» κράτη! Είναι ακόμη μια «απάντηση» στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Θα παρέχουμε διατροφικά και γεωργικά προϊόντα στους φίλους μας», τόνισε ο Μεντβέντεφ, αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, σε ανάρτηση στα social media. «Ευτυχώς έχουμε πολλούς και δεν βρίσκονται στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική», πρόσθεσε.

Οι εξαγωγές σιτηρών μόνο σε φίλους της Ρωσίας θα πληρώνονται σε ρούβλια ή στα εθνικά νομίσματα των χωρών, είπε ο Μεντβέντεφ.

Ήδη η Ρωσία παρέχει σιτηρά κυρίως στις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η ΕΕ και η Ουκρανία είναι οι μεγάλοι ανταγωνιστές της στο εμπόριο σιτηρών.

Προτεραιότητα αποτελεί η εγχώρια αγορά της Ρωσίας και ο έλεγχος τιμών σε αυτή, επεσήμανε ο Μεντβέντεφ. Η Ρωσία έχει επιβάλει ποσοστώσεις στις εξαγωγές σιτηρών και φόρους από το 2021 σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει τις εγχώριες τιμές τροφίμων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ