Μαϊάμι: Βίντεο-σοκ από την κατάρρευση της πολυκατοικίας -Σαν να την κατάπιε το έδαφος

Μαϊάμι: Βίντεο-σοκ από την κατάρρευση της πολυκατοικίας -Σαν να την κατάπιε το έδαφος

Τα δευτερόλεπτα πριν από τη μερική κατάρρευση της 12ώροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντα, κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος και αποκαλύπτει πως οι ένοικοι δεν είχαν χρόνο για να αντιδράσουν.

Το βίντεο διάρκειας μόλις 13 δευτερολέπτων που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει συντρίμμια να πέφτουν σε ένα από τα διαμερίσματα πριν καταρρεύσει το κτίριο. Επισήμως, μια γυναίκα έχει βρεθεί νεκρή και 11 ακόμη είναι τραυματισμένοι μετά την κατάρρευση του παραθαλάσσιου κτιρίου Champlain Towers South στη 1:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης στη συνοικία Σερφσάιντ του Μαϊάμι.


Ωστόσο, εξακολουθούν να παραμένουν αγνοούμενοι 99 άνθρωποι, με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει σίγουρα. Εκατοντάδες μέλη συνεργείων διάσωσης ψάχνουν μέσα σε τόνους ερειπίων, ενώ απελπισμένες οικογένειες περιμένουν νέα για τυχόν επιζώντες.

Ο χρήστης του Twitter που δημοσίευσε το βίντεο - @_rosie santana – ανέφερε στην ανάρτησή της ότι είναι μία από τους ένοικους της πολυκατοικίας. «Αυτό είναι ένα βίντεο από τα πλάνα της κάμεράς μου από την αρχή της κατάρρευσης μέχρι την απώλεια της σύνδεσης (έλειπα από το κτίριο σήμερα). Προς το τέλος, ακούτε τη δομή να καταρρέει» έγραψε στο Twitter.

Τριάντα πέντε άνθρωποι διασώθηκαν από το κατεστραμμένο κτίριο, συμπεριλαμβανομένου ενός νεαρού αγοριού, το οποίο φωτογραφήθηκε την ώρα που το έβγαζαν από τα συντρίμμια. Η δήμαρχος της περιοχής, Ντανιέλα Λεβίν Κάβα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου λίγο μετά τις 17:00 (τοπική ώρα) πως 102 άτομα έχουν καταμετρηθεί και είναι ασφαλείς.

Βυθιζόταν το κτίριο
Αξιωματούχοι δήλωσαν πως το κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1981, περνούσε διαδικασία επαναπιστοποίησης και πως είχαν προσληφθεί μηχανικοί για την ολοκλήρωση ηλεκτρικών και δοκιμών επισκευών. Εμπειρογνώμονες που μελέτησαν το κτίριο πέρυσι, δήλωσαν πως η πολυκατοικία ήταν ασταθής και πως έχει βυθιστεί από τη δεκαετία του 1990.

Την ίδια ώρα, η ομάδα διάσωσης Miami-Dade Urban, η οποία φημίζεται για το εξαιρετικό της έργο σε τεράστιες καταστροφές, όπως της 11ης Σεπτεμβρίου, του σεισμού του 2010 στην Αϊτή, μεταξύ άλλων, ηγούνται των προσπαθειών διάσωσης. Οι ομάδες χωρισμένες σε 10 -12 ατόμων με την συνοδεία σκύλων και άλλου εξοπλισμού, αναζητούν στα συντρίμμια τυχόν επιζώντες.

Αγνοούμενη η αδερφή της Πρώτης Κυρίας της Παραγουάης
Μεταξύ των αγνοουμένων είναι η αδερφή της Πρώτης Κυρίας της Παραγουάης με την οικογένειά της καθώς και ένας διάσημος πλαστικός χειρουργός από την Αργεντινή. Η Σοφία Λόπεζ Μορέιρα, ο σύζυγός της Λούις Πετενγκίλ και τα τρία τους μικρά παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται, επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Παραγουάης. Η Μορέιρα είναι η αδερφή της συζύγου του προέδρου Μάριο Άμπντο Μπενίτες, Σιλβάνα. Η οικογένεια έχει ένα διαμέρισμα στην συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Αγνοούμενος είναι επίσης και ένας διάσημος πλαστικός χειρουργός της Αργεντινής, η σύντροφός του και η πρόσφατα υιοθετημένη 6χρονη κόρη τους. Πρόκειται για τον 45χρονο Αντρές Γκαλφρασκόνι, που επισκέφθηκε το Μαϊάμι με την σύντροφό του, την 55χρονη Φαμπιάν Νουνέζ και την κόρη τους Σοφία, ώστε να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS