Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Στους πέντε νεκροί- Συνεχίζεται η αναζήτηση επιζώντων

Κατάρρευση κτιρίου στη Φλόριντα: Στους πέντε νεκροί- Συνεχίζεται η αναζήτηση επιζώντων

Ο απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης δωδεκαώροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ, στη Φλόριντα, αυξήθηκε στους πέντε νεκρούς, ανακοίνωσε χθες Σάββατο αυτοδιοικητική αξιωματούχος, ενώ 156 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι.

Η δήμαρχος ττης κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα δήλωσε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων μειώνεται σε 156 και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων αυξάνεται σε πέντε»

Αργά το Σάββατο το βράδυ, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής εντόπισε και αναγνώρισε τρία από τα θύματα.

«Βασική μας προτεραιότητα συνεχίζει να είναι η αναζήτηση και διάσωση οποιωνδήποτε ζωών μπορούμε», είπε στους δημοσιογράφους.

Μέρος του κτιρίου κατέρρευσε νωρίς το πρωί την Πέμπτη, ενώ πολλοί κάτοικοι κοιμόντουσαν.

Μέχρι στιγμής, παραμένει άγνωστη η αιτία της κατάρρευσης.  Ωστόσο, η έκθεση ενός μηχανικού από το 2018 που δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο, είχε επισημάνει «ένα μεγάλο σφάλμα» στον αρχικό σχεδιασμό των παραθαλάσσιων πύργων Champlain Towers. 

Η έρευνα έκανε λόγο για ανησυχητικές ενδείξεις «σοβαρών δομικών ζημιών» στην πλάκα από σκυρόδεμα κάτω από το κατάστρωμα της πισίνας και «άφθονες» ρωγμές και θρυμματισμούς των στηλών, των δοκών και των τοίχων στο γκαράζ κάτω από το συγκρότημα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έγραψε στο Twitter ότι προσέφερε «βοήθεια όπου απαιτείται» στον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις. «Η καρδιά μου είναι με την κοινότητα του Σέρφσαϊντ καθώς θρηνούν τους χαμένους αγαπημένους τους και περιμένουν με αγωνία καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες αναζήτησης και διάσωσης», έγραψε.

Οι ομάδες διάσωσης χρησιμοποιούν μηχανές, drone και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους στις προσπάθειές τους να βρουν επιζώντες. Οι προσπάθειες διάσωσης παρεμποδίστηκαν για λίγο το Σάββατο αφού ξέσπασε πυρκαγιά κάτω από τα ερείπια.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους περιλαμβάνονται άτομα από το Ισραήλ και τη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Το υπουργείο Εξωτερικών της Παραγουάης δήλωσε ότι έξι από τους υπηκόους του είχαν καταγραφεί ως αγνοούμενοι, συμπεριλαμβανομένων συγγενών της πρώτης κυρίας της χώρας.

Τοπικοί αξιωματούχοι έχουν παράσχει στις οικογένειες δωμάτια ξενοδοχείου και φαγητό καθώς περιμένουν νέα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS