Κύπρος-Αναστασιάδης: Οι πολίτες να επιλέξουν ποιοι θα εγγυηθούν το μέλλον των παιδιών μας

Κύπρος-Αναστασιάδης: Οι πολίτες να επιλέξουν ποιοι θα εγγυηθούν το μέλλον των παιδιών μας

«Όλοι λέμε ότι η σημερινή μέρα είναι μια γιορτή της δημοκρατίας και αποτελεί πράγματι μια ευκαιρία που δίδεται στον λαό να ασκήσει τη δύναμη του, να ενασκήσει το δικαίωμα της ψήφου, να επιλέξει ποιοι την επόμενη πενταετία θα είναι οι νομοθέτες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Προσερχόμενος στο Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα και συνοδευόμενος από τη σύζυγο του, 'Αντρη Αναστασιάδη και μέλη της οικογένειάς του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε την σημασία της συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία και της προσέλευσης στις κάλπες, ενώ επικαλέστηκε τον Αβραάμ Λίνκολν.

«Ο Αβραάμ Λίνκολν -θα τον επικαλεστώ διότι έχει σημασία- είπε ότι η ψήφος είναι ισχυρότερη από τη σφαίρα. Η σφαίρα μπορεί να σκοτώσει τον εχθρό σου, η ψήφος μπορεί να "σκοτώσει" το μέλλον των παιδιών σου. Εγώ θα πρόσθετα ότι το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα έχει και η αποχή. Συνεπώς, καλώ το σύνολο των πολιτών να επιλέξουν, με βάση τη δική τους κρίση, ποιοι είναι αυτοί που μπορεί να εγγυηθούν το μέλλον των παιδιών μας.

Μέχρι στιγμής, από ό,τι πληροφορούμαι, βαίνουν όλα ομαλώς και είμαι βέβαιος ότι μέχρι και το πέρας της εκλογής το αυτό αποτέλεσμα θα έχουμε. Για αυτό θα ήθελα να συγχαρώ θερμά την Αστυνομική Δύναμη Κύπρου, τους δημόσιους λειτουργούς που στελεχώνουν τα εκλογικά κέντρα και τελικά να καλέσω και πάλι το σύνολο των πολιτών να εγκαταλείψουν αυτό που ενδεχόμενα να δώσει το δικαίωμα σε κάποιους άλλους να αποφασίσουν για τους ίδιους. Να εγκαταλείψουν, δηλαδή, τον καναπέ, όπως λέμε, και να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι δεν έχουν αφαιρεθεί αφίσες υποψηφίων και κομμάτων ως ορίζει η νομοθεσία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «δεν θεωρώ ότι είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα που μπορεί να αλλοιώσουν ή να διαβρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Νομίζω ότι αυτές τις αναχρονιστικές διατάξεις του νόμου θα πρέπει να τις ξανά δούμε. Κατά την άποψη μου, αυτά είναι τα ελάχιστα, όταν με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα στέλνονται όχι μόνο μηνύματα, αλλά και τόσα όσα παρακολουθούμε. Δεν ενθαρρύνω την παρανομία. Λέω τι είναι ανάγκη να γίνει μετά την εκλογική διαδικασία».

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί ότι λόγω πανδημίας ίσως να είναι αυξημένο το ποσοστό αντίδρασης των ψηφοφόρων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε: «Νομίζω ότι η επιτυχής διαχείριση της πανδημίας θα έπρεπε να είναι μια επιβράβευση των κυβερνητικών μέτρων, αν ιδιαίτερα συγκριθεί η Κύπρος με το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι είναι πρωτόγνωρη η διεξαγωγή των σημερινών εκλογών, αφού, μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά υπάρχουν κινητές κάλπες για να ψηφίσουν άτομα που ασθενούν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Νομίζω ότι αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας να φέρει σε πέρας και κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι στους πολίτες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS