Ιράν: Μαίνονται οι διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, 50 οι νεκροί

Ιράν: Μαίνονται οι διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, 50 οι νεκροί

Αμείωτη συνεχίζεται η ένταση στο Ιράν, καθώς οι διαδηλώσεις μαίνονται σε πολλά σημεία της χώρας και οι νεκροί είναι πλέον τουλάχιστον 50.

Τον νεότερο απολογισμό έδωσε στη δημοσιότητα η ΜΚΟ Iran Human Rights (IHR) το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι αιματηρές διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, που έχασε τη ζωή της ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση, αφού συνελήφθη επειδή δεν φορούσε τη μαντίλα με τον σωστό τρόπο.

Οι Αρχές της χώρας έχουν απορρίψει τους ισχυρισμούς για ξυλοδαρμό και έχουν δηλώσει ότι η 22χρονη κατέληξε έπειτα από πρόβλημα στην καρδιά. Ωστόσο, ακτιβιστές του Ιράν δηλώνουν ότι η κοπέλα τραυματίστηκε στο κεφάλι όσο βρισκόταν σε κράτηση. Η Αμινί έπεσε σε κώμα μετά τη σύλληψή της και πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί.

Ο στρατός του Ιράν προειδοποίησε την Παρασκευή ότι θα «αντιμετωπίσει τους εχθρούς» για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ειρήνη στη χώρα καθώς μαίνονται διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Ο στρατός είπε ότι «αυτές οι απελπισμένες ενέργειες είναι μέρος της σατανικής στρατηγικής του εχθρού για την αποδυνάμωση του ισλαμικού καθεστώτος».

Κάτοικοι της Τεχεράνης είπαν ότι οι εικόνες στις διαδηλώσεις είναι «σαν εμπόλεμη ζώνη», ενώ διασημότητες και πολιτικοί από όλον τον κόσμο έχουν εκφράσει την οργή τους μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ