ΗΠΑ: Οργή για τους πυροβολισμούς που δέχθηκε 16χρονος, επειδή πήγε σε λάθος σπίτι να πάρει τα αδέρφια του

ΗΠΑ: Οργή για τους πυροβολισμούς που δέχθηκε 16χρονος, επειδή πήγε σε λάθος σπίτι να πάρει τα αδέρφια του

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το περιστατικό με τον 16χρονο μαύρο που δέχθηκε πυροβολισμούς στο κεφάλι και στο χέρι του, επειδή πήγε στο λάθος σπίτι, προκειμένου να παραλάβει τα αδέρφια του.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Κάνσας Σίτι, με τους διαδηλωτές να έχουν βγει ξανά στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τον τραυματισμό του Ραλφ Γιαρλ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές επενέβησαν στο σπίτι στο Κάνσας Σίτι, το βράδυ της Πέμπτης 13/04, καθώς έλαβαν αναφορές για πυροβολισμούς.

Όταν έφτασαν στο σημείο, βρήκαν τον 16χρονο να έχει δεχτεί τους πυροβολισμούς, σε ένα νέο περιστατικό σκληρής βίας που σοκάρει τις ΗΠΑ.

Ο 16χρονος μαύρος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και έλαβε τις πρώτες βοήθειες. Μέχρι σήμερα, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι γονείς του 16χρονου του ζήτησαν να παραλάβει τα αδέρφια του από ένα σπίτι στη διεύθυνση 115th Terrace, όμως εκείνος μπερδεύτηκε και πήγε σε ένα σπίτι στην 115th Street, όπου και δέχθηκε τους πυροβολισμούς.

Ο άνδρας που έμενε εκεί, άνοιξε την πόρτα, είδε τον 16χρονο και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι. Όταν έπεσε στο έδαφος, δέχτηκε άλλον έναν πυροβολισμό και σηκώθηκε και έφυγε. Όμως, χρειάστηκε να ρωτήσει σε τρία διαφορετικά σπίτια πριν τον βοηθήσει κάποιος τελικά.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού εντοπίστηκε και τέθηκε υπό κράτηση, όμως αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, κατόπιν συμβουλής των εισαγγελέων της κομητείας Κλέι «λόγω της ανάγκης να ληφθεί επίσημη κατάθεση από το θύμα, ιατροδικαστικά στοιχεία και να συγκεντρωθούν πρόσθετες πληροφορίες για την παρουσίαση του φακέλου της υπόθεσης».

Διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις

Η είδηση του πυροβολισμού του Γιαρλ προκάλεσε διαμαρτυρία την Κυριακή στο Κάνσας Σίτι.

Εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μέλη της οικογένειας του, διαδήλωσαν στην κατοικία όπου βρέθηκε το άτυχο αγόρι.

Οι διαδηλωτές διαδήλωσαν φώναζαν «Δικαιοσύνη για τον Ραλφ», «Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία» και κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Το να χτυπάς το κουδούνι δεν είναι έγκλημα» και «Ο δράστης πρέπει να εκτίσει την ποινή του», αναφέρει το CNN.

Η υπόθεση προσέλκυσε επίσης την προσοχή σε εθνικό επίπεδο, με διασημότητες και πολιτικούς να απαιτούν τη λήψη μέτρων.

«Η καρδιά μου ράγισε εντελώς, όταν έμαθα ότι αυτός ο πολύτιμος 16χρονος που χτύπησε κατά λάθος την πόρτα της λάθος διεύθυνσης σε μια προσπάθεια να πάρει τα αδέρφια του, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από έναν άνδρα που δεν τον ήθελε στην ιδιοκτησία του», έγραψε στο Twitter η ηθοποιός Halle Berry.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ