Μπάιντεν για την τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ: Θα σας κυνηγήσουμε και θα σας κάνουμε να πληρώσετε

Μπάιντεν για την τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ: Θα σας κυνηγήσουμε και θα σας κάνουμε να πληρώσετε

Αποφασιστικό μήνυμα κατά του ISIS έστειλε ο Τζο Μπάιντεν, κατά το διάγγελμά του, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση και το αιματοκύλισμα κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν συγχωρούμε, δεν θα ξεχάσουμε. Θα σας κυνηγήσουμε και θα σας κάνουμε να πληρώσετε», απευθυνόμενος στους υπαίτιους των σημερινών τρομοκρατικών επιθέσεων.

Μπάιντεν: Δεν θα μας αποθαρρύνουν, η εκκένωση θα συνεχιστεί
«Η αποστολή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, αλλά δεν θα μας αποθαρρύνουν οι τρομοκράτες... Δεν θα επιτρέψουμε να σταματήσει η αποστολή μας. Η εκκένωση θα συνεχιστεί», υπογράμμισε ο Μπάιντεν.

«Είναι μία δύσκολη μέρα» δήλωσε στη συνέχεια, χαρακτηρίζοντας «ήρωες» τους Αμερικανούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους κατά την σημερινή τρομοκρατική ενέργεια των «καμικάζι», ενώ βουρκωμένος κράτησε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των επιθέσεων.

Είπε ακόμη πως διέταξε τους επιτελείς του να λάβουν τα μέγιστα μέτρα για την προστασία των Αμερικανών στρατιωτικών οι οποίοι παραμένουν στην Καμπούλ και υποσχέθηκε ότι όσοι Αμερικανοί το επιθυμούν, θα απομακρυνθούν από το Αφγανιστάν ως την 31η Αυγούστου, που επιβεβαίωσε πως είναι η προθεσμία αποπεράτωσης της επιχείρησης.

Εντολή για επίθεση σε εγκαταστάσεις του ISIS
«Έδωσα εντολή να χτυπηθούν οι εγκαταστάσεις του Ισλαμικού Κράτους. Οι Αμερικανοί διοικητές έχουν όλα όσα χρειάζονται προς το παρόν, υπόσχομαι ότι θα τους χορηγήσω ο,τιδήποτε άλλο χρειαστούν», επισήμανε ο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι δεν θα αφήσει αναπάντητες τις επιθέσεις.

«Οι Ταλιμπάν δεν είναι καλοί, αλλά έχουμε κοινά συμφέροντα αυτή τη στιγμή. Βασιζόμαστε στο ενδιαφέρον τους για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, και αυτό μας συμφέρει γιατί θα μπορέσουμε να απομακρύνουμε από τη χώρα όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους γίνεται», υπογράμμισε, ενώ στη συνέχεια επισήμανε ότι αν και εκατομμύρια Αφγανοί θα ήθελαν να φύγουν από τη χώρα και να έρθουν στις ΗΠΑ, θα ήταν αδύνατο να τους βγάλει όλους έξω.

«Ο Τραμπ είχε κάνει συμφωνία με τους Ταλιμπάν» - Ένταση με δημοσιογράφο
Ένταση προκλήθηκε μεταξύ του Μπάιντεν και δημοσιογράφου, έπειτα από ερώτηση σχετικά με το αν κατά πόσο θεωρεί ότι ευθύνεται για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, με τον ίδιο να απαντάει: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για όσα συνέβησαν. Αλλά γνωρίζετε καλά ότι ο πρώην πρόεδρος έκανε συμφωνία με τους Ταλιμπάν. Για αποχώρηση μέχρι την 1η Μαΐου ήταν η συμφωνία και σε αντάλλαγμα οι Ταλιμπάν υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν να επιτίθενται σε άλλους, αλλά όχι στις αμερικανικές δυνάμεις», δήλωσε ασκώντας κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ για την τακτική που ακολούθησε επί προεδρίας του στο Αφγανιστάν.

«Ο λόγος που το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν υπάρξει επιθέσεις εναντίον αμερικανών στρατιωτών ήταν γιατί ο κ. Τραμπ είχε υποσχεθεί ότι θα φύγει μέχρι την 1η Μαΐου, κάτι που βεβαίως δεν ήταν εφικτό» τόνισε και συνέχισε: «φανταστείτε τι θα είχε γίνει αν είχα πει την 1η Μαΐου ότι δεν διαπραγματευτώ την ημερομηνία αποχώρησης και ότι θα μείνουμε εκεί και να έστελνα μερικές χιλιάδες στρατιώτες στο Αφγανιστάν», είπε ολοκληρώνοντας, αφού πρώτα είχε διακόψει σε έντονο ύφος τον δημοσιογράφο.

Δείτε την ομιλία του Αμερικανού προέδρου:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απείλησαν το Ισλαμικό Κράτος με αντίποινα στο Αφγανιστάν μετά τη σημερινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ενώ το Πεντάγωνο δήλωσε ότι αναμένει περισσότερες επιθέσεις.

«Εάν μπορέσουμε να βρούμε ποιοι συνδέεται με αυτή, θα τους καταδιώξουμε», δήλωσε ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, στρατηγός Κένεθ Μακένζι σε συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν άλλες «επικείμενες» απειλές. Λίγο νωρίτερα η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την απογευματινή επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 Αμερικανοί στρατιώτες μαζί με δεκάδες άλλους Αφγανούς αμάχους, εκ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS