Η Φον ντερ Λάιεν πανηγυρίζει για τη νίκη του ΕΛΚ: «Κερδίσαμε τις ευρωπαϊκές εκλογές»

Η Φον ντερ Λάιεν πανηγυρίζει για τη νίκη του ΕΛΚ: «Κερδίσαμε τις ευρωπαϊκές εκλογές»

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κορυφαία υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την προεδρία της Κομισιόν, πανηγύρισε για την επικράτηση της παράταξής της στις ευρωπαϊκές εκλογές.

«Νικήσαμε στις ευρωεκλογές» είπε η Φον ντερ Λάιεν, η οποία διεκδικεί δεύτερη θητεία, και υποσχέθηκε να οικοδομήσει έναν «προμαχώνα» ενάντια στα άκρα του πολιτικού τόξου μετά τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που σημαδεύτηκαν από την άνοδο της ακροδεξιάς.

«Μαζί με άλλους, θα οικοδομήσουμε έναν προμαχώνα ενάντια στα άκρα της αριστεράς και της δεξιάς», είπε από τις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Απόψε επιβεβαιώνεται: το ΕΛΚ είναι η ισχυρότερη πολιτική ομάδα (…). Κερδίσαμε τις ευρωεκλογές», πρόσθεσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Βέμπερ: Το ΕΛΚ σταθεροποιητική δύναμη στην Ευρώπη

Από την πλευρά του, ο Γερμανός ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, τόνισε ότι η παράταξή του είναι τώρα η «σταθεροποιητική» δύναμη στην Ευρώπη, μετά τον θρίαμβο της ακροδεξιάς στη Γαλλία και την άνοδό της στη Γερμανία και την Αυστρία.

Δεκατρείς πρωθυπουργοί κρατών-μελών της ΕΕ προέρχονται από το ΕΛΚ, που προβλέπεται να εξασφαλίσει 181 έδρες στο νέο ευρωκοινοβούλιο.

Ο Βέμπερ είπε ότι «οι ψηφοφόροι δεν επιλέγουν αυτή την ακροδεξιά τοποθέτηση. Στη Γαλλία και τη Γερμανία αυτή είναι μια εσωτερική κατάσταση, αλλά αυξάνουμε τις έδρες μας και αυτό μας βοηθά να σταθεροποιήσουμε το κέντρο.

Η Αριστερά δεν έχει πια νομιμότητα, οι άνθρωποι ψήφισαν την κεντροδεξιά και αυτό είναι καλά νέα για την Ευρώπη» είπε ο Μάνφρεντ Βέμπερ σε πανηγυρικό για το ΕΛΚ κλίμα στο ξενοδοχείο «Stanhope», στις Βρυξέλλες.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ