Στόλτενμπεργκ: «Η Φινλανδία αύριο γίνεται το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ»

Στόλτενμπεργκ: «Η Φινλανδία αύριο γίνεται το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η Φινλανδία θα γίνει αύριο το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ.

Αυτό δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους σήμερα, παραμονή της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, προκαλώντας την προειδοποίηση της Ρωσίας ότι θα ενισχύσει τις άμυνές της κοντά στα κοινά τους σύνορα αν το ΝΑΤΟ αναπτύξει στρατεύματα στο νέο του μέλος, αναφέρει το Associated Press.

«Πρόκειται για μια ιστορική εβδομάδα», δήλωσε ο γγ του ΝΑΤΟ στους δημοσιογράφους. «Από αύριο, η Φινλανδία θα είναι πλήρες μέλος της συμμαχίας».

Είπε επίσης ότι ελπίζει ότι η Σουηδία θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ τους επόμενους μήνες.

Στόλτενμπεργκ: «Θα υψώσουμε τη φινλανδική σημαία για πρώτη φορά εδώ στην έδρα του ΝΑΤΟ»

Ο Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε συγκεκριμένα ότι το απόγευμα της Τρίτης «θα υψώσουμε τη φινλανδική σημαία για πρώτη φορά εδώ στην έδρα του ΝΑΤΟ. Θα είναι μια καλή μέρα για την ασφάλεια της Φινλανδίας, για την ασφάλεια των Σκανδιναβικών χωρών και για το ΝΑΤΟ στο σύνολό του».

Ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία, η τελευταία χώρα που επικύρωσε την ένταξη της Φινλανδίας, θα παραδώσει την Τρίτη τα επίσημα κείμενά της στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι στη συνέχεια θα καλέσει τη Φινλανδία να κάνει το ίδιο.

Υοενθυμίζεται ότι το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης το πρωτόκολλο για την προσχώρηση της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Η Τουρκία ήταν η τελευταία χώρα μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που ενέκρινε την ένταξη της σκανδιναβικής χώρας, μετά τη θετική ψήφο του κοινοβουλίου της Ουγγαρίας.

Η Άγκυρα συνεχίζει να κρατά αρνητική στάση όσον αφορά στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ