Bloomberg: Ο Ερντογάν ψάχνει να συναντηθεί με τον Μπάιντεν στην G20 -Τώρα ζητεί συμφωνία 6 δισ. δολαρίων με τις ΗΠΑ για F-16

Bloomberg: Ο Ερντογάν ψάχνει να συναντηθεί με τον Μπάιντεν στην G20 -Τώρα ζητεί συμφωνία 6 δισ. δολαρίων με τις ΗΠΑ για F-16

Την προσεχή σύνοδο των G20 βλέπει ως ευκαιρία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να συναντήσει και να πιέσει τον Τζο Μπάιντεν να επιτρέψει στην Αγκυρα να αγοράσει αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, προσθέτοντας ότι αυτό αποτελεί μια προσπάθεια να ξεπεράσει την αντίσταση της Ουάσιγκτον στις μεγάλες συμφωνίες όπλων με τη χώρα του, μετά την αγορά των ρωσικών S-400.

Aίτημα αγοράς 40 F-16 από την Τουρκία στις ΗΠΑ

Η Τουρκία έστειλε επίσημο αίτημα στις ΗΠΑ στις 30 Σεπτεμβρίου για την αγορά 40 νέων αεροσκαφών F-16 Block 70 και σχεδόν 80 κιτ από την Lockheed Martin Corp. για τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων μαχητικών F-16, δήλωσαν δύο Τούρκοι αξιωματούχοι. Η συμφωνία μπορεί να ανέλθει σε 6 δισ. δολάρια, πρόσθεσαν, αλλά η έγκριση θα είναι δύσκολο να κερδηθεί, δεδομένης της αντίθεσης του Κογκρέσου στην αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400 και της αδιάλλακτης στάσης της Τουρκίας, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο Ερντογάν αναμένει να συναντηθεί με τον Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G20 στη Ρώμη, στα τέλη αυτού του μήνα, αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί καμία συνάντηση και δεν είναι σαφές πόσο πρόθυμος μπορεί να είναι ο Μπάιντεν για να ικανοποιήσει το τουρκικό αίτημα για όπλα.

Ο στόχος της Τουρκίας είναι να εξασφαλίσει αεροσκάφη συμβατά με το ΝΑΤΟ, ανέφεραν πηγές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι δεν σχολιάζει πιθανές πωλήσεις αμυντικών συστημάτων, ενώ ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας παρέπεμψε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ