Ερντογάν για F-16: Ο Μπάιντεν μου υποσχέθηκε ότι θα λύσει το θέμα εντός 3-4 εβδομάδων

Ερντογάν για F-16: Ο Μπάιντεν μου υποσχέθηκε ότι θα λύσει το θέμα εντός 3-4 εβδομάδων

Για το δημοσίευμα του Bloomberg που κάνει λόγο για αναγκαστική μείωση του προγράμματος των F-16 από την Τουρκία απάντησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε σχετική ερώτηση ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι έθεσε το ζήτημα στον Τζο Μπάιντεν και όπως υποστήριξε, ο Αμερικανός Πρόεδρος τού υποσχέθηκε πως θα λύσει το θέμα «εντός 3-4 εβδομάδων».

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Σήμερα στο Bloomberg διαβάσαμε την είδηση πως μειώθηκε το μέγεθος της αγοράς των F-16 και πως κάποια ανταλλακτικά θα παραχθούν τοπικά και εγχώρια, γιατί ελήφθη αυτή η απόφαση και τι σημαίνει αυτό;».

Ο Ερντογάν απάντησε ότι «κυρίως χθες το βράδυ, αλλά και σήμερα το ζήτημα αυτό το συζήτησα με τον κ. Μπάιντεν, και μου είπε πως ‘αν συμβαίνει αυτό, εγώ θα το λύσω το θέμα’. Σήμερα πριν από την αναχώρησή του το υπενθύμισα και μου είπε πως θα το λύσει το ζήτημα εντός 3-4 εβδομάδων. Μεταξύ μας υπήρξαν και διάφορες παρατηρήσεις. Το ζήτημα των ανταλλακτικών είναι από αυτά που συζητάμε. Εγώ λοιπόν ως φρέσκο νέο, σας μεταφέρω την απάντηση που μου έδωσε ο κ. Μπάιντεν».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ