Ο Ερντογάν το πήρε απόφαση: Εστειλε συγχαρητήρια στον Μπάιντεν -«Αγαπητέ, εκλεγμένε πρόεδρε...»

Ο Ερντογάν το πήρε απόφαση: Εστειλε συγχαρητήρια στον Μπάιντεν -«Αγαπητέ, εκλεγμένε πρόεδρε...»

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Τζο Μπάιντεν, τρεις ημέρες μετά την εκλογή του ως προέδρου των ΗΠΑ, απέστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο μήνυμά του ο Τούρκος πρόεδρος, προσφωνώντας τον Τζο Μπάιντεν «Αγαπητέ εκλεγμένε πρόεδρε», αναφέρεται στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, κάνοντας λόγο ότι πρόκειται για «στρατηγικής φύσης, βασισμένες σε καλά εδραιωμένα θεμέλια», ενώ επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα της χώρας για στενή συνεργασία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν ήταν μεταξύ των ηγετών που δεν είχαν συγχαρεί τον Τζο Μπάιντεν, αν και ο τελευταίος είχε δεχθεί από το απόγευμα του Σαββάτου πλήθος μηνυμάτων.

 

Το μήνυμα Ερντογάν στον Μπάιντεν

«Τα αποτελέσματα των εκλογών ελπίζω να είναι επωφελή για τον λαό. Πρόεδρε, όπως συζητήσαμε επίσης πολλές φορές, οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ είναι στρατηγικής φύσης, βασισμένες σε καλά εδραιωμένα θεμέλια. Σήμερα αντιμετωπίζουμε δοκιμές, κοινές προκλήσεις και αξίες σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο. Επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε στενά με την κυβέρνηση των ΗΠΑ προς αυτήν την κατεύθυνση κατά την προσεχή περίοδο, και πιστεύω ότι η ισχυρή συνεργασία και ο συμμαχικός δεσμός μεταξύ των χωρών μας θα συνεχίσει να συμβάλλει ζωτικά στην παγκόσμια ειρήνη στο μέλλον, όπως ήταν μέχρι σήμερα. Εκφράζω τις ειλικρινείς ευχές μου για ειρήνη και ευημερία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ