Άγκυρα: Εριστική απάντηση για τους 92 μετανάστες στον Έβρο - «Ελάτε, δεν είναι τίποτα σπουδαίο, απλά να είστε λίγο πολιτισμένοι!»

Άγκυρα: Εριστική απάντηση για τους 92 μετανάστες στον Έβρο - «Ελάτε, δεν είναι τίποτα σπουδαίο, απλά να είστε λίγο πολιτισμένοι!»

Η πρώτη αντίδραση της Άγκυρας για τη ντροπιαστική εικόνα με τους 92 γυμνούς και χτυπημένους μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους Έλληνες συνοριοφύλακες στον Έβρο το πρωί της Παρασκευής, ήρθε διά στόματος του Τούρκου υφυπουργού Εσωτερικών, Ισμαήλ Τσατακλί.

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Τσατακλί «απαντά» στον Νότη Μηταράκη και όσα είπε για τη συμπεριφορά της Άγκυρας, και λέει σε προκλητικό τόνο πως «καθώς δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε μία περίπτωση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Τουρκία, επιδιώκετε να καλύψετε την εικόνα της σκληρότητας που έχετε προκαλέσει, σαν να την έχει προκαλέσει η Τουρκία».

«Αφιερώστε το χρόνο σας για να σεβαστείτε τα ανθρώπινα δικαιώματα και όχι για χειραγώγηση και ανεντιμότητα! Ελάτε, δεν είναι τίποτα σπουδαίο, απλά να είστε λίγο πολιτισμένοι!», συνεχίζει με την ίδια εριστική διάθεση.

Μηταράκης: Ντροπή για τον πολιτισμό

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε παρέμβασή του στα ελληνικά και τα αγγλικά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνοδευόμενη από φωτογραφικό ντοκουμέντο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σχολίασε πως είναι «ντροπή για τον πολιτισμό η συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι σε 92 μετανάστες τους οποίους διασώσαμε στα σύνορα».

«Αναμένουμε από την Άγκυρα να διερευνήσει το περιστατικό και να προστατεύσει επιτέλους τα σύνορα της με την ΕΕ», κατέληξε ο κ. Μηταράκης, αποκαλύπτοντας και αυτός από πλευράς του τις συνθήκες εκμετάλλευσης των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων από τη γειτονική χώρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS