Εντυπωσιακή μπάλα φωτιάς πέρασε πολύ κοντά από τη Γη -Εκατοντάδες οι αναφορές [βίντεο]

Εντυπωσιακή μπάλα φωτιάς πέρασε πολύ κοντά από τη Γη -Εκατοντάδες οι αναφορές [βίντεο]

Για την Αμερικανική Μετεωρολογική Εταιρεία ήταν απλώς το γεγονός 2281-2021, ένα απλό όνομα για μία εντυπωσιακή μπάλα φωτιάς που πέρασε τόσο κοντά από τη Γη τη Δευτέρα, που έκανε κάποιους να νιώθουν άβολα.

Το πέρασμά της καταγράφηκε σε κάμερες και ήταν ορατό σε όσους παρατηρούσαν τα άστρα από τη Φλόριντα έως τις Μπαχάμες καθώς, όπως υπολογίζεται βρέθηκε περίπου 9.300 μίλια πάνω από τον πλανήτη στις 10.19μ.μ. ET. Ένα τηλεοπτικό συνεργείο στο δυτικό Παλμ Μπιτς, η κάμερα ασφαλείας σε σπίτι στο Πάρκλαντ ήταν μεταξύ αυτών που κατέγραψαν το γεγονός. Αλλά και άλλοι ανέβασαν το υλικό που είχαν στη βάση δεδομένων AMS, ενώ οι κάτοικοι του Γκραντ Μπαχάμα έκαναν λόγο για ηχητική έκρηξη.

Όπως εξηγεί ο Guardian, την Τρίτη ξεκίνησε η διαμάχη σχετικά με το τι ήταν αυτό του οποίου έγιναν μάρτυρες. Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι ήταν αστεροειδής 2021 GW4, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πριν από πέντε ημέρες από αστρονόμους στο Mount Lemmon SkyCenter στην Αριζόνα και υπολογίστηκε ότι θα ταξιδέψει επικίνδυνα κοντά τη Δευτέρα σε έναν αριθμό δορυφόρων σε τροχιά γύρω από τη Γη, ο κοντινότερος από τους οποίους είναι μόλις 1.200 μίλια μακριά.

Έχοντας σχεδόν το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, ο αστεροειδής θα καιγόταν στην ατμόσφαιρα της Γης. Ωστόσο, το πέρασμα λιγότερο από το ένα πέμπτο της απόστασης της Γης από τη Σελήνη, συνεχίζει να θεωρείται ένα από τα πιο κοντινά των τελευταίων χρόνων.

Μερικοί πιστεύουν ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να ήταν ένα κομμάτι από τον αστεροειδή. Ο αστρονόμος Jonathan McDowell του Κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ -Σμιθσόνιαν δήλωσε ότι το αντικείμενο ήταν μια συνηθισμένη μπάλα φωτιάς που δεν είχε σχέση με τον GW4.

Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης περισσότερα από 200 άτομα είχαν υποβάλει αναφορές και βίντεο στο AMS, καθιστώντας το γεγονός ένα από τα μεγαλύτερα στη βάση δεδομένων το 2021.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS