Μεγάλη φωτιά στο Μαρτίνο - Διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας

Μεγάλη φωτιά στο Μαρτίνο - Διεκόπη η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας

Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή του Μαρτίνου στη Φθιώτιδα, δεξιά και αριστερά από την εθνική οδό Λαμίας Αθηνών, παρά τις τεράστιες προσπάθειες από τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου παραμένει κλειστή και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι και οδηγούν τις φλόγες πολύ κοντά στο εθνικό δίκτυο .

Η πυροσβεστική ενημέρωσε ότι ενισχύονται οι δυνάμεις της και πλέον επιχειρούν 64 πυροσβέστες, 17 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με υδροφόρες αλλά και μηχανήματα έργων που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Στερεάς και το δήμο Λοκρών .

«Είναι πολύ δύσκολα ακόμη καθώς οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί» σημειώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα Θανάσης Καρακάτζας που είναι στο μέτωπο της φωτιάς.

Σε ό,τι αφορά το εθνικό δίκτυο τα αυτοκίνητα εκτρέπονται από εναλλακτικές διαδρομές κυρίως μέσα από το Μαρτίνο για να αποφύγουν το κρίσιμο σημείο το οποίο είναι καλυμμένο με πολύ πυκνό καπνό.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στη Φθιώτιδα

https://www.youtube.com/watch?v=HBiLpnYo5Nk&feature=emb_logo

 

 

https://www.instagram.com/p/CBn3oPfpRZh

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από τον κόμβο του Μαρτίνου έως τον κόμβο στην περιοχή του Κάστρου και οι οδηγοί κινούνται μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα, 'Αγιος Ιωάννης, Κόκκινο για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό.

Σύμφωνα με το Star Κεντρικής Ελλάδας, η φωτιά ξεκίνησε σε ξερά χόρτα δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Εχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίου δρόμου.

Νωρίτερα, ξέσπασε φωτιά σε αποθήκη εργοστασίου στον Ασπρόπυργο. Αμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και 10 οχήματα. Οι αρχές αποφάσισαν τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου ΝΑΤΟ, από την Μεγαρίδος έως την οδό Τριγώνη. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ