Εμβόλια AstraZeneca - Johnson & Johnson: Γερμανοί επιστήμονες λένε ότι έλυσαν το μυστήριο με τους θρόμβους αίματος

Εμβόλια AstraZeneca - Johnson & Johnson: Γερμανοί επιστήμονες λένε ότι έλυσαν το μυστήριο με τους θρόμβους αίματος

Μία ομάδα επιστημόνων πιστεύει ότι έχει βρει τον λόγο για τον οποίο αναπτύσσονται θρόμβοι αίματος σε ορισμένους ανθρώπους στους οποίους έγιναν τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson κατά της Covid-19, και ισχυρίζεται ότι μπορεί να πει στους παρασκευαστές πώς να βελτιώσουν το εμβόλιο για να αποφευχθούν.

Το κλειδί είναι ο αδενοϊός - ο κοινός ιός του κρυολογήματος που χρησιμοποιείται για να μεταφέρει την ακίδα πρωτεΐνης του κορωνοϊού στο σώμα, λέει ο Rolf Marschalek, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Goethe στη Φρανκφούρτη και συνεργάτες. Τα εμβόλια mRNA που αναπτύχθηκαν από την Pfizer / BioNTech και τη Moderna δεν χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα παράδοσης και δεν έχουν συνδεθεί περιστατικά πήξης αίματος, σημειώνει ο Guardian και σημειώνει ότι οι θρόμβοι αίματος είναι σπάνιοι, αλλά προβληματίζουν τις νεότερες ηλικιακές ομάδες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο πήξης και είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν σοβαρή νόσο Covid.

Οι επιστήμονες σε μία προδημοσίευση επιστημονικής έρευνας που δεν έχει υποβληθεί ακόμα σε αξιολόγηση από ομοτίμους, αναφέρουν ότι πιστεύουν ότι το πρόβλημα έγκειται στην είσοδο του αδενοϊού στον πυρήνα του κυττάρου και όχι μόνο στο κυτταρικό υγρό, όπου ο ιός παράγει κανονικά πρωτεΐνες.

«Ο κύκλος ζωής του αδενοϊού περιλαμβάνει τη μόλυνση των κυττάρων… είσοδο του αδενοϊικού DNA στον πυρήνα, και στη συνέχεια μεταγραφή γονιδίου από τον μηχανισμό μεταγραφής του ξενιστή», γράφουν. «Και ακριβώς εδώ βρίσκεται το πρόβλημα: το ιικό κομμάτι του DNA … δεν έχει βελτιστοποιηθεί για να μεταγραφεί μέσα στον πυρήνα».

Μέσα στον πυρήνα των κυττάρων, τμήματα της ακίδας πρωτεΐνης συζεύγνυνται ή διαχωρίζονται. Αυτά γίνονται μεταλλαγμένα πρωτεϊνικά κομμάτια που επιπλέουν στον οργανισμό και σπάνια προκαλούν θρόμβους αίματος, πιστεύουν οι επιστήμονες.

Ο καθηγητής Marschalek λέει ότι τα εμβόλια μπορούν να επανασχεδιαστούν για να αποφευχθεί το πρόβλημα. Η J&J είναι ήδη σε επαφή μαζί του, είπε στους Financial Times.

Η εταιρεία «προσπαθεί να βελτιστοποιήσει το εμβόλιο της τώρα», είπε στην εφημερίδα. «Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας μπορούμε να πούμε στις εταιρείες πώς να μεταλλάξουν αυτές τις αλληλουχίες, κωδικοποιώντας την ακίδα πρωτεΐνης με τρόπο που αποτρέπει τις ακούσιες συζεύξεις».
Ωστόσο, δεν είχαν μιλήσει ακόμη με την AstraZeneca, όπως είπε. Η εταιρεία δεν είχε επικοινωνήσει, «αλλά αν το κάνουν, μπορώ να τους πω τι να κάνουν για να φτιάξουν ένα καλύτερο εμβόλιο», είπε στους FT.

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα του Guaradian, άλλοι επιστήμονες έχουν άλλες θεωρίες και η εξήγηση του Marschalek για τις παρενέργειες εξακολουθεί να αποτελεί υπόθεση, η οποία δεν έχει ακόμη εξεταστεί από άλλους ειδικούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ