Έκλεισε η συμφωνία ΕΕ - ΗΠΑ για το υγροποιημένο φυσικό αέριο - Τι περιλαμβάνει

Έκλεισε η συμφωνία ΕΕ - ΗΠΑ για το υγροποιημένο φυσικό αέριο - Τι περιλαμβάνει

Το σύμφωνο που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες, έρχεται μετά από μια ημέρα τριών συνόδων κορυφής στην «καρδιά» της ΕΕ

«Κλείδωσε» το deal μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για το υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το BBC, η συμφωνία αποσκοπεί στην ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το μεγάλο deal προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν την ΕΕ με επιπλέον 15 δισ. κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου, ευρύτερα γνωστού ως LNG.

Θυμίζουμε ότι η ΕΕ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τη χρήση φυσικού αερίου, στο πλαίσιο των κυρώσεων για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθούν οι εναλλακτικές εισαγωγές αερίου και οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Την ίδια στιγμή, το Reuters τονίζει ότι η συμφωνία ανάμεσα στον Μπάιντεν και τους Ευρωπαίους ηγέτες έχει στόχο να αντιμετωπίσει την υφιστάμενη κρίση ενέργειας.

Το σύμφωνο που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες, έρχεται μετά από μια ημέρα τριών συνόδων κορυφής στην «καρδιά» της ΕΕ, κατά τις οποίες οι ηγέτες κατακεραύνωσαν τη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία και προσέφεραν νέα στήριξη στο Κίεβο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ΗΠΑ και ΕΕ συμφώνησαν στη δημιουργία ομάδας εργασίας που θα έχει στόχο τη μείωση της εξάρτησης της Ευρώπης από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, λόγω του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Για την αντικατάσταση 50 δισ. κυβικών ρωσικού αερίου

Παράλληλα, την Πέμπτη οι οι «Financial Times» δημοσίευσαν ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν σχέδιο για την προμήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με έως και 15 δισ. επιπλέον κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έως το τέλος του 2022. Η συμφωνία στοχεύει να βοηθήσει την ΕΕ να μειώσει την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο της Ρωσίας, με το μπλοκ να αγωνίζεται να περιορίσει τις ρωσικές εισαγωγές κατά δύο τρίτα φέτος.

Ειδικότερα, οι παραδόσεις του υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ αναμένεται να κατευθυνθούν προς την εκπλήρωση του στόχου που έθεσε η ΕΕ αυτόν τον μήνα, σε σχέση με την αντικατάσταση 50 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου που προμηθεύεται αυτή τη στιγμή από τη Ρωσία με εναλλακτικές προμήθειες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS