Εισβολή στην Ουκρανία: Ποιες οι επόμενες κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν - Τι λέει Έλληνας αντιστράτηγος

Εισβολή στην Ουκρανία: Ποιες οι επόμενες κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν - Τι λέει Έλληνας αντιστράτηγος

Για την πορεία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία καθώς, τον λόγο που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρόκειται να κάνει πίσω αλλά και τις επόμενες κινήσεις του Ρώσου πρόεδρου, τοποθετήθηκαν ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Γιάννης Μπαλτζώης και ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Σωτήρης Σέρμπο.

Ειδικότερα, ο αντιστράτηγος Γιάννης Μπαλτζώης, μιλώντας στο MEGA, εκτίμησε πως τις εικόνες που βλέπουμε στη Μαριούπολη ενδέχεται να τις δούμε και σε άλλες πόλεις όπως στο Χάρκοβο, στο Σούμι και ενδεχομένως και στην Οδησσό, εάν ο ρωσικός στρατός καταλάβει το λιμάνι Νικολάεβ.

Στη συνέχεια ανέφερε πως οι επιχειρήσεις μέσα σε κατοικημένες περιοχές είναι δύσκολες καθώς κάθε οικία και οικοδόμημα είναι ένα εν δυνάμει οχυρό.

«Δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει»
Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Σωτήρης Σέρμπος εκτίμησε πως στην παρούσα φάση η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για διαπραγματεύσεις καθώς θέλει να κερδίσει λίγο χρόνο, είτε για ανεφοδιασμό των στρατευμάτων, είτε για την απόσυρση κάποιων και την τοποθέτηση νέων.

Ερωτηθείς ο κ. Σέρμπος για το εάν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να σταματήσει τον Ρώσο πρόεδρο απάντησε πως υπάρχει και το ενδεχόμενο ο Βλαντιμίρ Πούτιν να προβεί σε ισχυρότερες πράξεις σκεπτόμενος πως έχει ήδη δεχθεί σκληρές κυρώσεις και «δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ