Ειρηνικός: Δύο πολύ ισχυροί σεισμοί σε Βανουάτου και Ινδονησία

Ειρηνικός: Δύο πολύ ισχυροί σεισμοί σε Βανουάτου και Ινδονησία

Πολύ σημαντική σεισμική δραστηριότητα καταγράφεται στον Ειρηνικό Ωκεανό την Τετάρτη, με ισχυρότατες δονήσεις σε Βανουάτου και Ινδονησία που προκάλεσαν ανησυχία αλλά όχι προειδοποιήσεις για τσουνάμι.

Στο αρχιπέλαγος του Βανουάτου σημειώθηκε δόνηση μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS).

Το εστιακό βάθος της δόνησης αυτής στον νότιο Ειρηνικό εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Μολονότι επρόκειτο για σχετικά επιφανειακό σεισμό, δεν κρίθηκε ότι υπάρχει ανάγκη για έκδοση προειδοποίησης για την εκδήλωση τσουνάμι.

Επίσης, σεισμός 6,2 βαθμών καταγράφτηκε σήμερα Τετάρτη στη νήσο Χαλμαχέρα της Ινδονησίας, σύμφωνα με το γερμανικό κέντρο έρευνας γεωεπιστημών (GFZ).

Κατά τα δεδομένα του ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε σε βάθος 120 χιλιομέτρων.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ινδονησίας δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της για να ενημερωθεί εάν έχουν καταγραφεί ζημιές.

Το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, περιοχή με εξαιρετικά έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ