Ντόναλντ Τραμπ: Έλαβε 50 εκατ. δολάρια από έναν και μόνο δωρητή για την προεκλογική του εκστρατεία

Ντόναλντ Τραμπ: Έλαβε 50 εκατ. δολάρια από έναν και μόνο δωρητή για την προεκλογική του εκστρατεία

Δωρεά 50 εκατ. δολαρίων για την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ έκανε ο συντηρητικός δισεκατομμυριούχος Τίμοθι Μέλον, σύμφωνα με ομοσπονδιακή κατάθεση την Πέμπτη 20/06.

Ειδικότερα, το ταμείο Super-Pac, που ονομάζεται «MAGA Inc», αποκάλυψε στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή ότι έλαβε περισσότερα από 68 εκατομμύρια δολάρια από δωρητές τον περασμένο μήνα.

Το Reuters ανέφερε ότι ο Μέλον, κληρονόμος της ομώνυμης οικογένειας τραπεζιτών με έδρα το Πίτσμπουργκ, έδωσε 50 εκατομμύρια δολάρια. Άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια προήλθαν από τους δισεκατομμυριούχους Λιζ και Ντακ Ουλάιν.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μέλον έκανε τη δωρεά την επομένη της καταδίκης του Τραμπ για 34 κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων, στη δίκη του στη Νέα Υόρκη.

Ο Μέλον υπήρξε επίσης ο μεγαλύτερος δωρητής στον ανεξάρτητο προεδρικό υποψήφιο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, δίνοντας στην εκστρατεία του τουλάχιστον 20 εκατ. δολάρια.

Οι Super-Pacs είναι ανεξάρτητες «επιτροπές πολιτικής δράσης» που μπορούν να συγκεντρώσουν απεριόριστα χρηματικά ποσά για να υποστηρίξουν έναν εκλογικό υποψήφιο.

Σημειώνεται ότι η δωρεά του Mέλον βοήθησε τους συμμάχους που ήταν υπέρ του Τραμπ να ξεπεράσουν τους συμμάχους του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις προεκλογικές εκστρατείες τις τελευταίες εβδομάδες.

Ποιος είναι ο Τίμοθι Μέλον

Ο Μέλον, ο οποίος ζει στο Ουαϊόμινγκ και σπάνια φωτογραφίζεται, είναι ερασιτέχνης πιλότος που έχει επενδύσει και έχει ηγηθεί σε εταιρείες που σχετίζονται με τις μεταφορές.

Το Forbes εκτιμά ότι η περιουσία της οικογένειας Mέλον είναι περίπου 14,1 δισεκατ. δολάρια. Εν τω μεταξύ, το Reuters ανέφερε ότι ο δισεκατομμυριούχος Μάικ Μπλούμπεργκ έχει δώσει σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια στις επιτροπές Super-Pacs που στηρίζουν τον Μπάιντεν. Η συνεισφορά του Μπλούμπεργκ περιελάμβανε 19 εκατομμύρια δολάρια σε μια ανεξάρτητη ομάδα υπέρ του Μπάιντεν, γνωστή ως Future Forward ή FF PAC.

Άλλα 900.000 δολάρια δόθηκαν στο Ταμείο Νίκης του Μπάιντεν, το οποίο είναι μια συγχώνευση των επιτροπών της εκστρατείας Μπάιντεν και του Δημοκρατικού Κόμματος. Την Πέμπτη, το Super-Pac που υποστηρίζει τον Κένεντι ανέφερε ότι πήρε μόνο περίπου 280.000 δολάρια τον περασμένο μήνα, χωρίς κανένα από αυτά να προέρχεται από τον Μέλον.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ