Διάγγελμα Νετανιάχου για τον πόλεμο στο Ισραήλ: Όλοι θα λογοδοτήσουν για την επίθεση της Χαμάς, ακόμη κι εγώ

Διάγγελμα Νετανιάχου για τον πόλεμο στο Ισραήλ: Όλοι θα λογοδοτήσουν για την επίθεση της Χαμάς, ακόμη κι εγώ

O πρωθυπουργός τoυ Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, απηύθυνε διάγγελμα προς το λαό της χώρας σχετικά με τον πόλεμο ενάντια στη Χαμάς που συγκλονίζει εδώ και σχεδόν 20 ημέρες τη Μέση Ανατολή.

«Δεν θα δώσουμε καμία λεπτομέρεια στη δημοσιότητα σχετικά με τη χερσαία επίθεση στη Γάζα», δήλωσε, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο στρατός έχει ήδη εξολοθρεύσει «χιλιάδες τρομοκράτες» της Χαμάς.

Νετανιάχου: "Όλοι θα λογοδοτήσουν για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ακόμη και εγώ"

Πριν το διάγγελμα του Νετανιάχου, προηγήθηκε συνάντηση μεταξύ των στελεχών του Πολεμικού Συμβουλίου, της κυβέρνησης εθνικής ενότητας του Ισραήλ, που θεσπίστηκε μετά την έναρξη του πολέμου εναντίον της Χαμάς, όπως και η συνάντησή του με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όλοι θα λογοδοτήσουν για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ακόμη και εγώ», για την ημέρα που ξέσπασε ο πόλεμος. «Αλλά αυτό θα γίνει μετά το τέλος του πολέμου» διευκρίνισε ο Νετανιάχου.

Είναι η πρώτη φορά που ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου φαίνεται να αναλαμβάνει μερίδιο ευθύνης, καθώς δημοσιεύματα «τον ήθελαν» να σχεδιάζει να τη… φορτώσει στον στρατό του.

Το Ισραήλ συνεχίζει «να προετοιμάζεται» για τη χερσαία επίθεσή του κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και εξήγησε ότι ο στρατός λειτουργεί βάσει των εντολών του Πολεμικού Συμβουλίου. «Τη στιγμή της επίθεσης θα την αποφασίσει το Πολεμικό Συμβούλιο», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Όλοι οι μαχητές της Χαμάς είναι καταδικασμένοι», τόνισε ο Νετανιάχου και συμπλήρωσε ότι όλοι δουλεύουν αδιάκοπα για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον πόλεμο. Ωστόσο, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα.

«Δεν θα βγει δημόσια καμία λεπτομέρεια για τη χερσαία επίθεση στη Γάζα και έτσι πρέπει να παραμείνει», επισήμανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ