Ετοιμος για χερσαία επιχείρηση ο Νετανιάχου -Αίσθηση από αναφορά Μπάιντεν σε «Ισραηλινούς εξτρεμιστές στη Δυτική Οχθη»
Φωτογραφία αρχείου

Ετοιμος για χερσαία επιχείρηση ο Νετανιάχου -Αίσθηση από αναφορά Μπάιντεν σε «Ισραηλινούς εξτρεμιστές στη Δυτική Οχθη»

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε για τον πόλεμο με τη Χαμάς πως το Ισραήλ θα κάνει τη χερσαία επίθεσή του στη Γάζα «όταν το αποφασίσει το Πολεμικό Συμβούλιο» της χώρας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έστειλε χθες ξανά μήνυμα στους κατοίκους της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή ενόψει της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ, μιας και «όλοι οι μαχητές της Χαμάς είναι καταδικασμένοι».

Αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην «ευθύνη» που έχουν οι αξιωματούχοι για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και σε προσωπικό επίπεδο.

«Όλοι θα λογοδοτήσουν για την επίθεση της Χαμάς, ακόμη και εγώ», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αλλά τόνισε ότι «αυτό θα γίνει μετά τον πόλεμο».

Διπλό μήνυμα Μπάιντεν στο Ισραήλ -Έκανε λόγο για Ισραηλινούς εξτρεμιστές στη Δυτική Όχθη

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως το Ισραήλ έχει το δικαίωμα και την «ευθύνη» στην αυτοάμυνα μετά την επίθεση της Χαμάς. Ωστόσο έκανε λόγο για ισραηλινούς εξτρεμιστές της Δυτικής Όχθης.

Ο Μπάιντεν τόνισε για ακόμη μια φορά πως το Ισραήλ θα πρέπει «να κάνει τα πάντα για να προστατευθούν οι άμαχοι».

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά στους Ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη εκφράζοντας την ανησυχία του για τους «εξτρεμιστές εποίκους» που επιτίθενται σε Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη, κατηγορώντας τους ότι ρίχνουν λάδι στη φωτιά και καλώντας να «σταματήσουν αμέσως» οι επιθέσεις αυτές.

«Συνεχίζω να ανησυχώ για τους εξτρεμιστές εποίκους που επιτίθενται εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Επιτίθενται σε Παλαιστίνιους σε μέρη που (οι Παλαιστίνιοι) δικαιούνται να είναι», είπε χαρακτηριστικά.

Μια «μαζική» χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας θα ήταν «λάθος», εκτίμησε χθες από το Κάιρο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς αυτή θα μπορούσε να θέσει σε «κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό» χωρίς «να προστατεύει μακροπρόθεσμα το Ισραήλ».

Από τη πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε χθες Τετάρτη ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ενδέχεται να επεκταθεί πολύ μακρύτερα από τη Μέση Ανατολή, ενώ καταδίκασε τους βομβαρδισμούς αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας πως είναι λάθος να τιμωρούνται αθώοι - γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι - για εγκλήματα άλλων.

Συνεχίζονται οι μάχες Ισραήλ - Χεζμπολάχ, βομβαρδίστηκε σχολείο

Το Ισραήλ εξακολουθεί να σφυροκοπά χωρίς έλεος τη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές σε άλλο ένα σχολείο στην περιοχή, μετά από αυτό την περασμένη Κυριακή. Τα δυσάρεστα νέα έγιναν γνωστά από την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), η οποία ανακοίνωσε 1 νεκρό και 44 τραυματίες. Το σχολείο υπέστησε «σοβαρές παράπλευρες ζημιές» από τον βομβαρδισμό της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ. Το χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο 4.600 άμαχοι.

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στο αεροδρόμιο στο Χαλέπι

Τα αεροσκάφη του Ισραήλ βομβάρδισαν ξανά χθες το διεθνές αεροδρόμιο στο Χαλέπι της Συρίας. Πρόκειται για τον 4ο βομβαρδισμό του μέσα σε 2 εβδομάδες, ενώ νωρίτερα προηγήθηκε και αυτός στη Ντεραά, με τους 8 νεκρούς και τους 7 τραυματίες.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι ότι εκτόξευσε τον πύραυλο «Ayyash-250», με βεληνεκές περίπου 155 μιλίων στη νοτιοανατολική ισραηλινή πόλη Ελάτ, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο πύραυλος κατέληξε σε σημείο που δεν κινδύνευσαν πολίτες ή υποδομές.

Υπήκοοι άλλων χωρών οι περισσότεροι από τους 220 ομήρους

Το Ισραήλ δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους 220 ομήρους της Χαμάς είναι υπήκοοι άλλων χωρών. Οι 138 όμηροι έχουν διαβατήρια από 25 χώρες του κόσμου, από αυτούς 54 είναι Ταϊλανδοί, 15 Αργεντινοί, 12 Γερμανοί, 12 Αμερικανοί, έξι Γάλλοι, έξι Ρώσοι και πέντε Νεπαλέζοι, ενώ αρκετοί έχουν διπλή υπηκοότητα.

Τουλάχιστον 6.546 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 2.704 παιδιών, σκοτώθηκαν και 17.439 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν οι ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας προσωρινή παύση των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για «ανθρωπιστικούς λόγους» αλλά

Το σχέδιο καταψηφίστηκε επίσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υποστηρίχθηκε από 10 χώρες-μέλη (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ελβετία, Αλβανία, Μάλτα, Ισημερινό, Γκαμπόν, Γκάνα, Ιαπωνία), ενώ Βραζιλία Μοζαμβίκη απείχαν από την ψηφοφορία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ