Διάγγελμα Μπάιντεν μετά την κατάρρευση δύο τραπεζών: «Θα διασφαλιστούν οι καταθέσεις - Ασφαλές το τραπεζικό σύστημα»

Διάγγελμα Μπάιντεν μετά την κατάρρευση δύο τραπεζών: «Θα διασφαλιστούν οι καταθέσεις - Ασφαλές το τραπεζικό σύστημα»

Διάγγελμα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank απηύθυνε ο πρόερος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, όπου διαβεβαίωσε πως το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές. 

Όπως ανέφερε σήμερα, πριν το άνοιγμα της αμερικανικής χρηματυαγοράς, οι καταθέσεις των πελατών θα διασφαλιστούν: «Θα έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους από σήμερα. Αυτό περιλαμβάνει και τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν καταθέσεις σε αυτές τις τράπεζες και πρέπει να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, να καταβάλουν μισθούς και να παραμείνουν ανοικτές για επιχειρήσεις». Παράλληλα, πρόσθεσε πως αυτά δεν συνεπάγονται απώλειες για τους φορολογούμενους.

«Τα χρήματα θα προέλθουν από τα χρήματα που καταβάλουν οι τράπεζες στην Υπηρεσία Εγγύησης Καταθέσεων».

Προανήγγειλε «ξήλωμα» των διοικήσεων των τραπεζών που κατέρρευσαν ο Μπάιντεν

Πρόσθεσε πως οι διοικήσεις αυτών των τραπεζών θα «ξηλωθούν», λέγοντας: «Αν μια τράπεζα ελέγχεται πλέον από την FDIC (σ.σ. Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγγύησης Καταθέσεων), οι άνθρωποι που "τρέχουν" αυτήν την τράπεζα δεν θα πρέπει να εργάζονται εκεί πλέον.

Σε σχέση με αυτό, είπε ότι έχει σημασία να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, καθώς «κανείς στην προεδρία μου δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Σημείωσε, δε, πως το «δίχτυ προστασίας» δεν θα αφορά επενδυτές: «Πήραν ένα ρίσκο εν γνώσει τους και όταν αυτό δεν αποδίδει, οι επενδυτές χάνουν τα χρήματά τους. Έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός».

Σε ό,τι αφορά τη μείωση του κινδύνου να επαναληφθεί ένα σκηνικό ανάλογο του 2008, ο Μπάιντεν είπε πως υπάρχουν κανόνες ήδη από την περίοδο του Μπαράκ Ομπάμα, ωστόσο η περίοδος Τραμπ επέφερε την ακύρωση ορσιμένων από αυτές τις πρόνοιες.

«Θα ζητήσω από το Κογκρέσο και τους αρμόδιους για τη ρύθμιση του τραπεζικού συστήματος να ενισχύσουν τους κανόνες για τις τράπεζες, να το καταστήσουν λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο αυτή η τραπεζική κατάρρευση να συμβεί εκ νέου», είπε. «Και να προστατεύσουν τις δουλειές των Αμερικανών και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ