Δανία: Ετοιμάζεται να εμβολιάσει τους εφήβους 12-15 ετών ενόψει του χειμώνα

Δανία: Ετοιμάζεται να εμβολιάσει τους εφήβους 12-15 ετών ενόψει του χειμώνα

Η Δανία θα χορηγήσει εμβόλια κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 12 με 15 ετών μετά τον εμβολιασμό του ενήλικου πληθυσμού για να ενισχύσει την συλλογική ανοσία ενάντια στον ιό ενόψει του χειμώνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Αρχικά η Δανία θα χορηγήσει μόνο το σκεύασμα της Pfizer-BioNTech σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών καθώς είναι το μοναδικό εμβόλιο που έχει εγκρίνει η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ για χρήση σε εφήβους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχή Υγείας της Δανίας. Στο τέλος Μαΐου, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ έδωσε το πράσινο φως στο εμβόλιο κατά της COVID-19 της BioNTech για χρήση σε παιδιά ακόμη και 12 ετών, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφασή της για χρήση του εμβολίου της Moderna σε εφήβους κάποια στιγμή εντός του επόμενου μήνα.

«Η επέκταση των εμβολιασμών σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ακόμη μεγαλύτερη ανοσία στον πληθυσμό και επομένως να εξασφαλιστεί ο έλεγχος της πανδημίας στη Δανία», δήλωσε ο επικεφαλής της Αρχής Υγείας της Δανίας, Ζόρεν Μπρόστρομ.

Ο εμβολιασμός εφήβων θα ξεκινά μόλις εμβολιαστούν πλήρως οι ενήλικες
Ο εμβολιασμός των εφήβων θα ξεκινήσει αφού θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως και οι τελευταίοι ενήλικες, στα μέσα Σεπτεμβρίου, είπε κατά την ενημέρωση του Τύπου ο ίδιος. «Χρειαζόμαστε την συλλογική ανοσία, ειδικά πριν από την χειμερινή περίοδο», πρόσθεσε.

Η Δανία τάραξε τα νερά όταν ανακοίνωσε τον Απρίλιο και τον Μάιο ότι θα σταματούσε την χορήγηση εμβολίων της AstraZeneca και της Johnson & Johnson λόγω της πιθανής σύνδεσής τους με μια σπάνια, αλλά σοβαρή, μορφή θρόμβωσης. Η κυβέρνηση της σκανδιναβικής αυτής χώρας έχει ζητήσει έκτοτε από τις υγειονομικές αρχές να επανεξετάσουν την εξαίρεση αυτών των εμβολίων από τότε που αναφέρθηκαν νέα στοιχεία για την δράση τους και τις παρενέργειές τους. Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της Δανίας έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, ενώ πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS