Εξαφάνιση Πετίτο: Βρέθηκε πτώμα που ταιριάζει με την περιγραφή της, σύμφωνα με το FBI [βίντεο]

Εξαφάνιση Πετίτο: Βρέθηκε πτώμα που ταιριάζει με την περιγραφή της, σύμφωνα με το FBI [βίντεο]

Ανθρώπινα λείψανα που ταιριάζουν με την περιγραφή της αγνοούμενης Γκάμπι Πετίτο, η οποία εξαφανίστηκε τον περασμένο μήνα, βρέθηκαν στο Εθνικό Δάσος Μπρίτζερ Τέτον, όπου οι αρχές την αναζητούσαν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του FBI.

Ο Τσαρλς Τζόουνς, ανώτερος πράκτορας του FBI, έκανε την ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή το βράδυ. « Η πλήρης ιατροδικαστική ταυτοποίηση δεν έχει ολοκληρωθεί για να επιβεβαιώσει 100% ότι βρήκαμε την Γκάμπι, αλλά η οικογένειά της έχει ειδοποιηθεί για αυτή την ανακάλυψη» ανέφερε. Η αιτία θανάτου δεν έχει προσδιοριστεί, είπε, ενώ οι αρχές εργάζονται για να επιβεβαιώσουν ότι η σορός είναι της Πετίτο. Η νεκροψία έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της κομητείας Τέτον.

Η τελευταία φωτογραφία που ανάρτησε η 22χρονη ήταν στις 26 Αυγούστου, όπου ευχόταν «Ευτυχισμένο Halloween»
Μετά την χθεσινή ανακοίνωση, ο πατέρας της Πετίτο, Τζόζεφ, μοιράστηκε ένα αφιέρωμα στην κόρη του στο Instagram, το Facebook και το Twitter, με μια φωτογραφία που την δείχνει να στέκεται μπροστά σε ένα γκράφιτι με φτερά αγγέλου και την λεζάντα «άγγιξε τον κόσμο».

«Όπως κάθε γονέας μπορεί να φανταστεί, αυτή είναι μια απίστευτα δύσκολη στιγμή για την οικογένεια και τους φίλους, οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί τους», είπε ο Τζόουνς στους δημοσιογράφους. «Ζητάμε να σεβαστείτε όλοι την ιδιωτικότητά τους καθώς θρηνούν για τον χαμό της κόρης τους».

Ο Ρίτσαρντ Μπένσον, δικηγόρος της οικογένειας Πετίτο, ευχαρίστησε τις αρχές επιβολής του νόμου και τις ομάδες έρευνας και διάσωσης για τις προσπάθειές τους να βρουν το κορίτσι. «Η ακούραστη δουλειά και η αποφασιστικότητά σας βοήθησαν την Γκάμπι να επιστρέψει στο σπίτι, στους γονείς της» είπε σε δήλωσή του. «Η οικογένεια κι εγώ θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες».

Διακόπηκαν οι έρευνες για την αναζήτηση του αρραβωνιαστικού

Την ίδια ώρα, οι Αρχές διέκοψαν τη δεύτερη ημέρα της αναζήτησης του αρραβωνιαστικού της, Μπράιαν Λόντρι – το πρόσωπο κλειδί στην εξαφάνιση της 22χρονης Πετίτο, καθώς επίσης εξαφανίστηκε από το σπίτι των γονιών του την περασμένη Τρίτη με τους γονείς της 22χρονης να λένε ότι δεν χάθηκε, αλλά κρύβεται.

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση, ο δικηγόρος της οικογένειας Λόντρι – της οικογένειας του συντρόφου της – εξέδωσε δήλωση λέγοντας: «Η είδηση για την Γκάμπι Πετίτο είναι σπαρακτική. Η οικογένεια Λόντρι προσεύχεται για την Γκάμπι και την οικογένειά της».

Η αστυνομία του Νορθ Πορτ επίσης εξέδωσε δήλωση: « Είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι με την είδηση πως η Γκάμπι βρέθηκε νεκρή. Η εστίασή μας εξαρχής, μαζί με το FBI, ήταν να την φέρουμε στο σπίτι της. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το FBI στην αναζήτηση περισσότερων απαντήσεων».

Η 22χρονη Πετίτο, η οποία μίλησε για τελευταία φορά με την οικογένειά της στις 25 Αυγούστου, αναφέρθηκε ως αγνοούμενη στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν ο σύντροφός της Μπράιαν Λόντρι επέστρεψε μόνος του στο σπίτι του μετά από ένα ταξίδι διάρκειας πολλών μηνών που έκανε το ζευγάρι.

Η αστυνομία έψαχνε στο Spread Creek Campground, όπου το ζευγάρι στάθμευε το βαν τους κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Εθνικό Πάρκο Grand Teton, σύμφωνα με τον λογαριασμό της Πετίτο στο thedyrt.com.

Ο ανώτερος αξιωματούχος του FBI, Τζόουνς, δήλωσε πως το κάμπινγκ όπου βρέθηκαν τα λείψανα, θα παραμείνει κλειστό στο άμεσο μέλλον καθώς οι αξιωματούχοι συνεχίζουν την έρευνά τους.

Βίντεο δείχνει το σημείο όπου στάθμευσαν για τελευταία φορά το βαν τους

Χθες το πρωί, οι γονείς της Πετίτο μοιράστηκαν ένα βίντεο στη σελίδα τους στο Facebook «Find Gabby» από τον YouTuber «Red, White & Bethune» που κατέγραψε ένα Ford Transit Van με πινακίδες της Φλόριντα που πιστεύουν ότι ήταν το όχημα που χρησιμοποιούσαν η Πετίτο και ο Λόντρι στο ταξίδι τους. Το βίντεο τραβήχτηκε στις 27 Αυγούστου περίπου στις 6:30 μ.μ. στο Spread Creek Campground.«Έχουμε αυτό το βίντεο, το ίδιο και το FBI», έγραψε η οικογένεια στην πρωινή ανάρτηση της Κυριακής. «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το βαν για πολλούς λόγους». «Είναι μια πολύ σημαντική πληροφορία καθώς ξεκινά λίγο πολύ το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε η μητέρα της Πετίτο, Νικόλ Σμιντ στην Daily Mail. «Αυτή ήταν η τελευταία τοποθεσία που έχει θεαθεί το βαν. Είναι ένα τεράστιο κομμάτι του παζλ».

Στις 25 ή 26 Αυγούστου, το ζευγάρι συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος με το όνομα «Rustic Row» στο Βίκτορ της Γιούτα για περίπου 20 λεπτά, ανέφερε την Παρασκευή το East Idaho News.

«Μου είπαν ότι ταξίδευαν από τη Φλόριντα. Μόλις είχαν πάει στο Teton Park και είπαν ότι ενδιαφέρονταν να πάνε στο Yellowstone και τους είπα ότι μπορούσαν να πάνε στη δυτική είσοδο », είπε ο ιδιοκτήτης, ο οποίος δεν κατονομάστηκε. Φαινόταν ευτυχισμένοι και όταν έφυγαν, εκείνη γύρισε και μου είπε ότι ήταν αρραβωνιασμένη και της είπα συγχαρητήρια». Η ιδιοκτήτρια καταστήματος είπε ότι επικοινώνησε με το FBI αφού είδε τις ειδήσεις για την εξαφάνιση της Πετίτο στις ειδήσεις.

Το ταξίδι επί δύο μήνες και η τελευταία επικοινωνία με τη μητέρα της

Η Πετίτο εθεάθη για τελευταία φορά στα τέλη Αυγούστου στο Wyoming.

Στις 25 Αυγούστου, η 22χρονη μίλησε με τη μητέρα της, Νικόλ, για τελευταία φορά στο Facetime. Στις 30 Αυγούστου η μητέρα της έλαβε ένα μήνυμα από την κόρη της ότι δεν έχει καλό σήμα και ότι θα μιλήσουν άλλη ώρα. Οπως λέει τώρα η μητέρα της Πετίτο «δεν ξέρουμε αν ήταν εκείνη που το έστειλε».

Την εξαφάνιση της Πετίτο δήλωσε η μητέρα της στην αστυνομία στις 11 Σεπτεμβρίου, στην κομητεία Σάφολκ.

Οι γονείς της αγνοούμενης κατηγόρησαν την Πέμπτη την οικογένεια του φίλου της ότι αποκρύπτει πληροφορίες για το πού βρίσκεται το παιδί τους, λέγοντας ότι η σιωπή τους είναι «εκνευριστική». Σύμφωνα με τη «New York Post», η οικογένεια του Λόντρι φέρεται να αρνήθηκε να μιλήσει με τους γονείς της Πετίτο.

«Ξέρω ότι η οικογένεια της Πετίτο προσπάθησε να επικοινωνήσει την Παρασκευή στις 10 του μήνα μαζί τους και νομίζω ξανά στις 11, και εκείνοι αρνήθηκαν να τους απαντήσουν, είναι σιωπηλοί», είπε ο δικηγόρος των Πετίτο και πρόσθεσε: «Είναι συντετριμμένοι. Κάθε μέρα που συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, με την κόρη τους να αγνοείται, καταστρέφονται όλο και περισσότερο».

Το περιστατικό που τράβηξε την προσοχή της αστυνομίας

Τις τελευταίες ημέρες πάντως, έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία που δείχνουν ότι το ζευγάρι δεν ήταν και τόσο ευτυχισμένο όσο έδειχνε. Συγκεκριμένα, η αστυνομία στην τουριστική πόλη Μόαμπ της νότιας Γιούτα, ανταποκρίθηκε σε μία κλήση σχετικά με ένα πιθανό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο οι αξιωματικοί λένε ότι ήταν περισσότερο μια κρίση ψυχικής υγείας που αφορούσε το ζευγάρι στις 12 Αυγούστου. Οι αστυνομικοί δήλωσαν σε αστυνομική έκθεση ότι δεν παρατηρήθηκαν σημαντικοί τραυματισμοί.

Ένας μάρτυρας κάλεσε το 911 και είπε ότι είδε τον Λόντρι και την Πετίτο να τσακώνονται για ένα τηλέφωνο, σύμφωνα με την έκθεση. Όταν ο Λόντρι επέστρεψε στο βαν, η Πετίτο τον χτύπησε στο χέρι προτού προσπαθήσει να ανέβει από το παράθυρο του οδηγού. Οι αστυνομικοί είπαν ότι ζήτησαν από το βαν να σταματήσει στην άκρη του δρόμου κοντά στην είσοδο του Εθνικού Πάρκου Arches και είδαν την Πετίτο να κλαίει γοερά στη θέση του αστυνομικού. Η 22χρονη τους είπε ότι πάλευε με την ψυχική της υγεία.

«Σε κανένα σημείο της έρευνάς μου, η κοπέλα δε σταμάτησε να κλαίει, να αναπνέει βαριά ή να συντάξει μία πρόταση χωρίς να σκουπίσει τα δάκρια, τη μύτη της ή να τρίψει τα γόνατά της με τα χέρια της» ανέφερε ο αστυνομικός Ντάνιελ Ρόμπινς στην έκθεσή του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS