Βρετανία-αποκάλυψη: Επιχειρηματίας έδωσε το βίντεο με τα καυτά φιλιά του υπουργού Υγείας

Βρετανία-αποκάλυψη: Επιχειρηματίας έδωσε το βίντεο με τα καυτά φιλιά του υπουργού Υγείας

Πιθανά πολιτικά κίνητρα με στόχο την αποπομπή του υπουργού Υγείας της Βρετανίας «βλέπουν» ΜΜΕ της χώρας πίσω από τη διαρροή του βίντεο, που «έκαψε» τον Ματ Χάνκοκ με κύριο υποκινητή της συνωμοσίας έναν «λίαν επιτυχημένο» επιχειρηματία, σφοδρό πολέμιο του lockdown, που είχε εξοργιστεί με τους χειρισμούς του παραιτηθέντος υπουργού.

Το θέμα της διαρροής του επίμαχου βίντεο, που διερευνά το υπουργείο Υγείας , πήρε νέα δραματική τροπή, σύμφωνα με τη Daily Mail, μετά τους ισχυρισμούς ότι ο μη κατονομαζόμενος επιχειρηματίας έδωσε το υλικό στη δημοσιογράφο Ίζαμπελ Όουκσοτ πέντε μέρες πριν τη δημοσίευσή του, επειδή ήθελε να εκθέσει την υποκρισία του Χάνκοκ.

 

Το βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος, προφανώς μέσα στο γραφείο του παντρεμένου πρώην υπουργού Υγείας, τον δείχνει να αγκαλιάζει και να φιλά τη σύμβουλό του Τζίνα Κολαντάντζελο σε μια περίοδο που ο εναγκαλισμός τρίτων προσώπων απαγορευόταν βάσει των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Βρετανικά ΜΜΕ εικοτολογούσαν ότι πηγή του βίντεο ήταν πιθανώς κάποιος φύλακας ασφαλείας ή υπάλληλος του υπουργείου που είχε πρόσβαση στο υλικό και στη συνέχεια επικοινώνησε με την εφημερίδα The Sun που το δημοσίευσε.

Αλλά χθες το βράδυ η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Όουκσοτ αποκάλυψε ότι «ένα πρόσωπο κατά του κατεστημένου, που έχει γενικώς κακή ιδέα για τους πολιτικούς και τρέφει ιδιαίτερη αποστροφή για τους αρχιτέκτονες της πολιτικής των lockdown» της έστειλε θολή φωτογραφία από βίντεο κλειστού κυκλώματος. Όπως ανέφερε η ίδια στο περιοδικό The Spectator πρόκειται για «λίαν επιτυχημένο επιχειρηματία», που θέλησε να εκθέσει την «υποκρισία» του πρώην υπουργού Υγείας, αλλά η ίδια απέρριψε κατά λάθος ως ψεύτικο το υλικό κι η πηγή της συμφώνησε ότι «πιθανώς ήταν καιροσκόπος» το άτομο που τού το προμήθευσε. Η Όουκσοτ έχει δεσμό με τον Ρίτσαρντ Τάις, ιδρυτή της εκστρατείας Leave Means Leave υπέρμαχων του Brexit και επικεφαλής του κόμματος Reform UK που μάχεται για την αποκατάσταση των ελευθεριών που ίσχυαν προ πανδημίας , ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκεται ο τελευταίος στην υ0πόθεση. «Το υλικό παραποιήθηκε, δεν τίθεται θέμα», είπε ο Τάις. «Αν κοιτάξετε προσεκτικά θα δείτε ένα ζευγάρι χέρια την ώρα που [ο Χάνκοκ] δεν την αγγίζει. Δεν είναι δικά του χέρια. Το παρατηρήσαμε και σκεφτήκαμε ότι κάτι είναι λάθος εδώ. Το υλικό έφθασε στην Ίζαμπελ και συμφωνήσαμε ότι δεν ήταν γνήσιο. Η [εξώγαμη] σχέση είναι, αλλά κάτι δεν πάει καλά μ’ αυτό το υλικό».

Το επίμαχο βίντεο, που ώθησε σε παραίτηση τον πρώην υπουργό Υγείας της Βρετανίας έφθασε μέσω λογαριασμό email της Protonmail, μιας υπηρεσίας κωδικοποίησης μηνυμάτων. Λέγεται δε ότι προσφέρθηκε προς πώληση πέντε μέρες πριν τη δημοσίευσή του. Κι αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το μέλος του προσωπικού του υπουργείου που το διέρρευσε να χρησιμοποίησε έναν ενδιάμεσο με πολιτικά κίνητρα για να το πουλήσει, ώστε εκείνο να καλύψει τα ίχνη του. Χθες το βράδυ η υπεύθυνη για την ασφάλεια του κτιρίου του υπουργείου Υγείας εταιρεία επιβεβαίωσε ότι συνδράμει το υπουργείο στην έρευνα για τη διαρροή. Ο αριθμός των μελών του προσωπικού ασφαλείας που είχαν πρόσβαση στο υλικό της κάμερας πιστεύεται ότι είναι περιορισμένος και πιθανώς υπάρχει ψηφιακή καταγραφή των ατόμων που το είδαν κι ίσως κατάφεραν να το αντιγράψουν στα κινητά τους. Βρετανοί βουλευτές και ειδικοί σε θέματα ασφαλείας ζητούν να αναλάβει η αστυνομία τη διερεύνηση της υπόθεσης, φοβούμενοι ότι το υπουργείο δεν θα διαθέτει την αναγκαία εξειδίκευση, εξουσίες και εμπειρία για να λάμψει η αλήθεια. Προς το παρόν πάντως η Σκότλαντ Γιαρντ επιβεβαίωσε ότι δεν ερευνά την υπόθεση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS