Ο ξεπεσμός του ΚΙΝΑΛ

Είναι πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα για την πολιτική ζωή της χώρας μας ο ξεπεσμός του ΚΙΝΑΛ και δι’ αυτού η ιδεολογική κατεδάφιση της λεγόμενης Κεντροαριστεράς. Τελευταία επεισόδια ο καταποντισμός του Κόμματος στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και η αποπομπή από το Κόμμα του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου. 

         Αρχίζοντας από το δεύτερο, είναι δύσκολο να εξηγηθεί η ενέργεια της κας Γεννηματά. Ως πιθανή αιτία μπορεί να θεωρηθεί ένα αβάστακτο σύμπλεγμα κατωτερότητας έναντι του κ. Βενιζέλου. Τα λάθη ή, κατά την άποψή της κας Γεννηματά, τα καλά μαζί τα διέπραξαν, είτε στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, είτε στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ. Το γεγονός είναι πως  ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τον κ. Βενιζέλο κατά την παρελθούσα τετραετία διακρίθηκε ως βουλευτής. Είχε λόγο σαφή και μεστό, ισχυρά επιχειρήματα, γνώσεις του αντικειμένου επί του οποίου μιλούσε. Πολλοί από τους απερχόμενους βουλευτές ήσαν γραφικοί, έως προσβλητικοί  προς τα κοινοβουλευτικά  θέσμια. Ήταν μια  Βουλή ενδεικτική της παρακμής της κοινωνίας μας.  Λίγοι βουλευτές ξεχώρισαν με την παρουσία και το επίπεδό τους. Μεταξύ αυτών ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το εντυπωσιακό είναι πως η ενέργεια της κας Γεννηματά να τον απομακρύνει από το ΚΙΝΑΛ και να επιδιώξει τον πολιτικό παροπλισμό του συνέβη την ημέρα που εκείνος δημοσίευσε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ άρθρο θετικό για το ΚΙΝΑΛ και, επομένως, για την κα Γεννηματά! 

         Ο ξεπεσμός του ΚΙΝΑΛ φαίνεται και από το ότι η κα Γεννηματά και τα στελέχη του Κόμματος χαιρέτισαν ενθουσιωδώς τον εκλογικό καταποντισμό τους! Το 2014, στη μέση της κρίσης και με έναν Τσίπρα που ισοπέδωνε τα πάντα και εμφανιζόταν ως θαυματοποιός, το ΠΑΣΟΚ, με αρχηγό τον Ευαγ. Βενιζέλο,  έλαβε 458.514 ψήφους, ή το 8,02%. Το 2019 με όλη τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ – έχασε περίπου 400.000 ψήφους –  έλαβε 93.704 ψήφους λιγότερε, ήτοι 364.810 ή 7,69%! Δηλαδή από το 2014! Και επειδή ελέχθη ότι ήταν θρίαμβος το ότι το ΚΙΝΑΛ ήρθε τρίτο Κόμμα και εξ αυτού καταποντίστηκε η «Χρυσή Αυγή» να σημειωθεί ότι αι ψήφοι της Άκρας Δεξιάς (Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση) ήσαν συνολικά περισσότερες από αυτές του ΚΙΝΑΛ!

         Το δυσάρεστο για τη Δημοκρατία μας είναι ότι παράλληλα με την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ τώρα) δεν υπήρξε μια αξιόλογη σοσιαλδημοκρατική κίνηση, που να πείσει το λαό ότι αξίζει να την ψηφίσουν. Έτσι όσοι δεν θέλουν να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία εγκλωβίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα παράδειγμα: Τι σχέση έχουν οι φιλελεύθεροι Κρήτες με τη νεοκομμουνιστική Αριστερά; Το Κόμμα των Φιλελευθέρων, από το οποίο προέρχονται, ήταν απέναντι από τους κομμουνιστές. Η κατάρρευση όμως του ΠΑΣΟΚ και το «αντιδεξιό» τους σύνδρομο οδηγεί πολλούς στο Κόμμα του Αλ. Τσίπρα! 

Το φυσιολογικό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ  να παλεύει να εισέλθει στη Βουλή. Το ότι αυτό δεν συμβαίνει είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα, που οφείλεται στις αυτοκτονικές ενέργειες του ΚΙΝΑΛ.-     

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αγιοκατατάξεις Εθνοϊερομαρτύρων

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS