Θρίαμβος παρά το μίσος και τα ψέματα

Θρίαμβος παρά το μίσος και τα ψέματα

Στον απόηχο των προχθεσινών βουλευτικών εκλογών δύο ήσαν τα, κατ’ εμέ, εντυπωσιακά γεγονότα.

Το πρώτο είναι ο θρίαμβος της Νέας Δημοκρατίας. Παρά το μίσος που απέπνεαν οι εξαγγελίες, ο κρίσεις, τα σχόλια παραγόντων της Αριστεράς, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ... Οι ύβρεις, οι συκοφαντίες, οι χαρακτηρισμοί, η λάσπη ακόμη και των θεωρούμενων « διανοουμένων» του χώρου δεν ταιριάζουν σε σύγχρονη, προοδευτική δημοκρατία. Όταν εξυβρίζεται ο Σαββόπουλος γιατί είπε την άποψή του, συγγνώμη αλλά εμένα μου θυμίζει ναζιστική και σταλινική εποχή.

Το δεύτερο είναι τα ψέματα που γέμισαν τις τηλεοράσεις και το διαδίκτυο. Δεν είδα κάπου πόσοι έβλεπαν τις συζητήσεις που γίνονταν στους τηλεοπτικούς σταθμούς και ποιοτική ανάλυση. Θα με εξέπληττε αν ήσαν κάποιοι υπεύθυνοι πολίτες και όχι, στην πλειονοψηφία τους, όσοι ηλικιωμένοι από ανία βλέπουν αδιάφοροι την οθόνη ημικοιμώμενοι... Οι σταθμοί ορθώς έκαμαν τις συζητήσεις και πρόβαλαν την κομματική προπαγάνδα, η ΕΡΤ δωρεάν μάλιστα, αλλιώς τι δημοκρατία θα ήμασταν... Με τις συζητήσεις αυτές και τα συνθήματα παρουσιάστηκε η πραγματική μας Δημοκρατία σε επίπεδο ενημέρωσης. Συνθήματα, εξαγγελίες, πλειστηριασμοί σε παροχές, πατριδοκαπηλία ήσαν στην ημερησία διάταξη. Συνθήματα χιλιοειπωμένα και καταδικασμένα, όπως «αλλαγή», ξαναήρθαν στην επιφάνεια, ενδεικτικά του ότι ο λαϊκισμός στερεύει από φαντασία... Πατριδοκάπηλοι χρησιμοποίησαν μισές αλήθειες, πούναι χειρότερες από τα ψέματα. Φτηνή προπαγάνδα, που σε ένα μικρό μέρος των ψηφοφόρων έπιασε. Η πλειονοψηφία όμως του λαού έδειξε δημοκρατική ωριμότητα.
Όλα όσα αναφέρθηκαν ήσαν στην προσπάθεια να κερδηθεί η ψήφος. Ο σκοπός θεμιτός στα μέσα υπήρξε θέμα... Τα προπαγανδιστικά επιτελεία κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν τα οικονομικά και κοινωνικά κυρίως θέματα να προβάλλουν. Θεώρησαν ότι ο λαός είναι «ευκολόπιστος» και ξεχασιάρης... Η Ν.Δ. έθεσε όλα θέματα και επί πλέον το θέμα της ασφάλειας της χώρας, του φράκτη στον Έβρο και την προφύλαξη των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Τα εθνικά θέματα ήσαν εκτός της ατζέντας προβολής των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων Κομμάτων...

Την προπερασμένη Κυριακή έγιναν εκλογές στην Τουρκία. Εκεί ο Πρόεδρος Ερντογάν χρησιμοποίησε κάθε μέσον για να διατηρήσει το καθεστώς του. Κυριάρχησαν η εξαγορά ψήφων, η βία κατά ηγετών αντιπάλων, η ένταση της καταπίεσης των Κούρδων. Όμως αυτός, όπως και ο αντίπαλός του για την Προεδρία είχαν στην ατζέντα της προπαγάνδας τους τα διεθνή ζητήματα, μεταξύ των οποίων την Κύπρο και το Αιγαίο... Ο λαός επέλεξε τη ΝΔ γιατί πιστεύει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά θέματα.

Ο λαός αποφάσισε πως παράλληλα προς την ανάπτυξη, τη δίκαιη είσπραξη και κατανομή των δημοσίων εσόδων, την Παιδεία, τη Βιοηθική και την Υγεία, χρειάζεται και η ενεργός και η αποτελεσματική αντιμετώπιση από τη χώρα μας των εθνικών θεμάτων. Γι’ αυτό και επέλεξε να κυβερνηθεί από τη Νέα Δημοκρατία. Τελικά από το προχθεσινό αποτέλεσμα φάνηκε ότι με διαφορά η πλειονοψηφία του λαού αποφάσισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλα τα θέματα μπορεί να τα χειριστεί αποτελεσματικότερα από οποιονδήποτε άλλον αρχηγό Κόμματος.-

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS