Ο Ερντογάν και οι σύμμαχοι

Ο Ερντογάν και οι σύμμαχοι

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και οι άμεσοι συνεργάτες του τον τελευταίο καιρό σχεδόν καθημερινά αναφέρουν ότι «νύχτα θα επιτεθούν σε νησί μας».

Πρόκειται για άμεση απειλή πολέμου με την Ελλάδα, στην οποία διαμηνύει να δεχθεί περιορισμό της εθνικής της κυριαρχίας και εθνικής ανεξαρτησίας. Προς τούτο θέτει στη χώρα μας τον ωμό εκβιασμό να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά της, τα οποία έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, να τεθούν υπό την κηδεμονία της γείτονος. Επιχειρεί να εκφοβίσει την ελληνική πολιτική ηγεσία ότι θα προβεί σε μιαν παρόμοια στρατιωτική εισβολή με εκείνη του 1974, στην Κύπρο.

Τα λεγόμενα των Ερντογάν και συνεργατών του δεν πρέπει να εκλαμβάνονται από την διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα από τους συμμάχους μας ως φληναφήματα, ανάξια προσοχής και σχολιασμού. Δεν είναι δυνατό κράτος μέλος του ΝΑΤΟ να αντιμετωπίζει απειλή πολέμου από άλλο κράτος μέλος και οι σύμμαχοι να σφυρίζουν αδιάφορα. Οφείλουν να δράσουν άμεσα και αποτρεπτικά, και έμπρακτα να καταδικάσουν τις εκσφενδονιζόμενες απειλές.

Διερωτάται κανείς τι άλλο πρέπει να πράξει ο Ερντογάν σε βάρος της Συμμαχίας, ώστε αυτή να παύσει να αδιαφορεί για τα παιχνίδια με τη φωτιά που παίζει και που προκαλεί τον σοβαρό κίνδυνο να υπάρξει ανάφλεξη πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο. Ασφαλώς οι σύμμαχοι γνωρίζουν ότι ο Ερντογάν έχει εκλογές εντός του 2023, τις οποίες δεν θέλει να χάσει και να βρεθεί εκτός της εξουσίας και των ανακτόρων που κατασκεύασε.

Επομένως οφείλουν να λάβουν εγκαίρως τα μέτρα τους ώστε η επιθυμία του να διατηρηθεί στην εξουσία να μην προκαλέσει πολεμικές ενέργειες σε βάρος της χώρας μας. Οι αντισυμμαχικές ενέργειες του Ερντογάν, κυρίως με την αγορά ρωσικών πυραύλων, την κατασκευή ρωσικού πυρηνικού εργοστασίου και τη στάση του στο Ουκρανικό και στο ρωσικό πετρέλαιο, θα έπρεπε να είχαν πείσει τα μέλη του ΝΑΤΟ για την εκ μέρους του υπονόμευση της Συμμαχίας.

Το εξώφυλλο του εγκύρου Γαλλικού περιοδικού "Le Point" (τεύχος 2599, 2/6/2022) είχε τίτλο «Ερντογάν - Πούτιν: οι διαβολικοί - Πώς ο Τούρκος πρόεδρος κατέστη πράκτορας του Κρεμλίνου στη Δύση». Είναι ενδεικτικό των όσων έχει πράξει ο Τούρκος πρόεδρος σε βάρος της Δύσης. Ο πρόεδρος Ερντογάν προκάλεσε και πρόσφατα τους συμμάχους. Όταν ετέθη το θέμα να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ η Σουηδία και η Φινλανδία αυτός πρόβαλε βέτο, ζητώντας να ικανοποιηθούν οι όροι του, που είναι ταπεινωτικοί για τις δύο αυτές χώρες και θίγουν την εθνική τους κυριαρχία και αξιοπρέπεια...

Είναι ανησυχητικό για την Ελλάδα και για την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο, πως έως σήμερα τα μέλη του ΝΑΤΟ ανέχονται παθητικά τις προκλήσεις Ερντογάν, η δε κυβέρνηση Μπάϊντεν ανοίγει τη θύρα αγοράς από την Τουρκία σύγχρονων αεροσκαφών F-16, και την τεχνολογική αναβάθμιση αυτών που έχει η γειτονική χώρα... Η πραγματικότητα αυτή προκαλεί πικρία σε όσους πιστεύουν ότι το δίκαιο πρέπει να επικρατεί σε όλο τον κόσμο και όχι ο ωφελιμισμός.-

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS