Η μελέτη των αποτελεσμάτων

Η μελέτη των αποτελεσμάτων

Ασφαλώς με τη δέουσα προσοχή θα εξετασθούν από όλα τα Κόμματα τα αποτελέσματα των προχθεσινών βουλευτικών εκλογών και το καθένα θα βγάλει τα συμπεράσματά του και θα λάβει τις δέουσες αποφάσεις.

Ιδιαίτερα στο Κόμμα της ΝΔ, που νίκησε για τρίτη συνεχή φορά και αναλαμβάνει την εξουσία με άνετη πλειονοψηφία για τα προσεχή τέσσερα χρόνια, οι αναλυτές της έχουν πολλή δουλειά να επιτελέσουν, αφού τα συμπεράσματά τους ασφαλώς θα ληφθούν υπόψη για μια αποδοτική πορεία της Κυβέρνησης.
Το πρώτο προς ανάλυση στοιχείο είναι η αποχή. Όταν πολλοί πολίτες συνειδητά αρνούνται να επιτελέσουν το ανά τετραετία μιας ώρας καθήκον τους κάτι δεν πάει καλά και υπάρχει πρόβλημα στο Πολίτευμά μας. Ένα λοιπόν ζήτημα είναι η ενεργοποίηση των πολιτών και η απόκτηση συναίσθησης των καθηκόντων τους.

Το δεύτερο είναι η έλλειψη ισχυρής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρακμάζει και το ΠΑΣΟΚ έχει το παρελθόν του και δεν έχει τις δυνάμεις να ανεβάσει τα ποσοστά του. Υπάρχει λοιπόν έλλειψη αντιπολίτευσης, που να μπορέσει να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση στην ισχυρότατη κυβέρνηση. Αυτό είναι επικίνδυνο για την Δημοκρατία και το επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που ζήτησε εργασία και ταπεινότητα από τους υπουργούς και από τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη. Ήταν σαφής ότι δεν θα δεχθεί φαινόμενα αλαζονείας και αυταρχισμού.

Το τρίτο είναι η ισχυρή παρουσία στη νέα Βουλή τριών Κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ. Θα διαθέτουν συνολικά 35 έδρες, πάνω από αυτές του ΠΑΣΟΚ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είτε πληροφορήθηκε, είτε διείδε την δύναμη των Κομμάτων αυτών στη Μακεδονία και στη Θράκη και ο ίδιος επισκέφθηκε περιοχές όπου είχαν επιρροή και προσπάθησε να μεταστρέψει ψηφοφόρους τους, προφανώς με πενιχρά αποτελέσματα. Στην Επικράτεια τα τρία αυτά Κόμματα έλαβαν το 12,82% των ψηφισάντων. Όμως στους Νομούς κυρίως της Μακεδονίας τα ποσοστά τους ήσαν πολύ υψηλότερα. Το υψηλότερο ήταν στο Νομό Πιερίας (21,81%) και πολύ υψηλά ήσαν επίσης στη Β΄ Θεσσαλονίκης (19,68%), Πέλλας (19,93%), Ημαθίας (19,53%), Κιλκίς (19,51%), Δράμας (19,1%), Α΄ Θεσσαλονίκης (18,29%), Χαλκιδικής (18,38%), Έβρου (17,67%) και Σερρών (17,09%).

Τα τρία αυτά Κόμματα δεν έχουν σχέση μεταξύ τους και ξεκινάνε από διαφορετικές αφετηρίες, Εντυπωσιάζει η εντός ολίγων ημερών κομματική οργάνωση και το εκλογικό αποτέλεσμα των «Σπαρτιατών». Προφανώς μετά τη διάλυση της «Χρυσής Αυγής» διατηρήθηκαν πυρήνες της και επικοινωνία μεταξύ μελών της. Ο Βελόπουλος, με το προσωπικό του Κόμμα, εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι με αυτά που υποστηρίζει – ακόμα και για μαντζούνια και για μυθολογικά γεγονότα - πείθει ένα μέρος του εκλογικού σώματος... Και η «Νίκη» ήταν μια απόφαση εκκλησιαστικών παραγόντων και χριστιανικών κινήσεων να υπάρχει η φωνή τους στην Βουλή...

Πάντως και τα τρία αυτά Κόμματα έχουν κοινά στοιχεία. Είναι κατά του εμβολίου της πανδημίας, κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, κατά της εισόδου στη χώρα μας παράνομων μεταναστών, επιζητούν την εξασφάλιση της Εκκλησίας ως συνεκτικού κρίκου του Έθνους και είναι εναντίον κάθε πράξης που, κατά την άποψή τους, προσβάλλει τα ήθη και τις παραδόσεις του λαού μας.

Η αντιμετώπιση των τριών αυτών Κομμάτων, εκ των πραγμάτων, δεν επετεύχθη με την σε βάρος τους προπαγάνδα, ούτε με τη «δυναμική Δημοκρατία». Στον προβληματισμό των επαϊόντων να προστεθεί ότι πολλοί ψηφοφόροι της ΝΔ έχουν τις απόψεις της «ΝΙΚΗΣ» λ.χ. αλλά ψήφισαν τη ΝΔ, γιατί ηθέλησαν να κυβερνηθεί ο τόπος. Αν όμως προκληθεί η συνείδησή τους από τυχόν ατυχείς κινήσεις της κυβέρνησης, δεν αποκλείεται να υπάρξει περαιτέρω ρευστότητα στο πολιτικό σύστημα, με επιπτώσεις και στο πανίσχυρο σήμερα κυβερνών Κόμμα.-

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ