Ανοικτή επιστολή Προς τους Μητροπολίτες και τους άλλους κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος

Σεβασμιώτατοι, σεβαστοί πατέρες, τον τελευταίο καιρό ζούμε πράξεις βίας των νέων μας στους δρόμους, στις πλατείες, στα Πανεπιστήμια. Έως τώρα δεν υπάρχει κάποια σοβαρή έρευνα που να μας εξηγεί πώς τόσο μίσος κατά της κοινωνίας και των αξιών του Πολιτισμού μας εκδηλώνεται από νέους 15-18 ετών.

Πότε πρόλαβαν και μπόλιασαν τους εαυτούς τους με αυτή την άρνηση για τη ζωή, πριν καν την γνωρίσουν; Σε αυτή την κατάσταση ασφαλώς ευθυνόμαστε οι κληρικοί και οι λαϊκοί που έχουμε οικογένειες, αλλά περισσότερη ευθύνη έχουν οι άνθρωποι της κρατικής εξουσίας, που ποτέ δεν έσκυψαν στο πρόβλημα, ποτέ δεν θέλησαν σωστά να το πολεμήσουν. Γιατί λύση δεν είναι η βία κόντρα στη βία. Όπως διαπιστώνετε καθημερινά οι πολιτικοί μας ουδόλως ασχολούνται με το βασικό ζήτημα της Παιδείας και της δια του παραδείγματός τους συνέχισης της Παράδοσης που κουβαλάμε και με την οποία οι πρόγονοί μας,  μας ελευθέρωσαν. 

Στα ζητήματα των τελευταίων ημερών υπήρξαν δύο που ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου δια της στάσης του προκάλεσε τον πιστό λαό. Το πρώτο ήταν η ψήφος του κ. Κιμπουρόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο  κατά των αμβλώσεων. Η Κυβέρνηση, η Αντιπολίτευση και τα "προοδευτικά" ΜΜΕ τον κατακεραύνωσαν. Δεν είδα κάπου μια δήλωση του Μητρ. Ιλίου υποστηρίξεως της θαρραλέας στάσης του Ευρωβουλευτού. Το δεύτερο ήταν ότι ο Μητρ. Ιλίου πήρε τα εύσημα της Κυβέρνησης, της Αντιπολίτευσης και των "προοδευτικών" ΜΜΕ γιατί κατακεραύνωσε ιερέα, ο οποίος τέλεσε το Μυστήριο της Βαπτίσεως, δηλαδή έκανε το βασικό του χρέος, να εισαγάγει στην Εκκλησία ένα νέο μέλος. Η δικαιολογία ότι η ΚΥΑ αναφέρει μόνο την τέλεση γάμου και όχι βάπτισης είναι εξοργιστική. Πέραν αυτού, η εκ μέρους του Μητρ. Ιλίου προσπάθεια κάλυψης της  Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μήπως και γίνουν στόχος των "προοδευτικών" κύκλων, λέγοντας ότι η απόφαση για την βάπτιση δεν ελήφθη σε κεντρικό επίπεδο αλλά ήταν του συγκεκριμένου ιερέα, τον οποίο, επαναλαμβάνω, Αρχιερέας σεβόμενος το υπούργημά του θα έπρεπε να καλύψει, είναι απαράδεκτη. Έτσι πορεύεται, δια του εκπροσώπου της, η ποιμαίνουσα Εκκλησία της Ελλάδος το 2021... 

Την ευχή σας

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αγιοκατατάξεις Εθνοϊερομαρτύρων

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS