Ζάκυνθος: Αντιδρούν έντονα οι επαγγελματίες του τουρισμού για το κλείσιμο του Ναυαγίου - «Προκαλείται πρόβλημα σε όλο το νησί»

Ζάκυνθος: Αντιδρούν έντονα οι επαγγελματίες του τουρισμού για το κλείσιμο του Ναυαγίου - «Προκαλείται πρόβλημα σε όλο το νησί»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους επαγγελματίες του τουρισμού στη Ζάκυνθο η απόφαση να παραμείνει κλειστή η διάσημη παραλία «Ναυάγιο».

Σύμφωνα με το imerazante.gr, οι νέες αποφάσεις έφεραν μεγάλη αναστάτωση στους ανθρώπους του τουρισμού, οι οποίοι βλέπουν ότι άμεσα θα υπάρξουν τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις, καθώς με τα νέα μέτρα, πολλοί επισκέπτες δεν θα θελήσουν να δουν από μακριά το αξιοθέατο και άλλοι είναι πιθανόν ακόμα και να ακυρώσουν το ταξίδι τους.

O ιδιοκτήτης τουριστικού γραφείου και συνταξιούχος πλοίαρχος εμπορικού ναυτικού, Πέτρος Κυπριώτης, δήλωσε: «Προκαλείται πρόβλημα σε όλο το νησί. Αυτήν τη στιγμή «πληρώνουμε» ορισμένους άρχοντες του νησιού τα τελευταία 30 χρόνια και «κρέμασαν» όλους τους επιχειρηματίες του νησιού, γιατί καλώς ή κακώς η Ζάκυνθος έχει συνδεθεί με το Ναυάγιο. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών, πάνω από 60-70%, έρχονται αποκλειστικά για το Ναυάγιο. Κακώς κατά τη γνώμη μου γιατί έχει πάρα πολλά πράγματα το νησί. Όσον αφορά το Ναυάγιο, τώρα το κλείσαμε. Τη ζημιά αυτή ποιος θα την πληρώσει; Αυτοί οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Δήμαρχοι που είναι στο σπίτι τους και τώρα πίνουν το καφεδάκι τους και έχουν υποτίθεται καθαρή τη συνείδηση τους; Δυστυχώς θα έχει επιπτώσεις και νομίζω δεν θα είναι μόνο για φέτος».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Πλοίων Πόρτο Βρώμη – Μαριές και Καπετάνιος, Διονύσης Γιατράς, σημείωσε: «Το Ναυάγιο είναι ο σημαντικότερος λόγος που επισκέπτονται το νησί. Μετά τα τελευταία γεγονότα φοβάμαι ότι κρύβονται παιχνίδια πίσω από αυτή την απόφαση. Θεωρείται σωστό να μας σταματάει 500 μέτρα πριν την παραλία του Ναυαγίου και να δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να πάνε στα 10 μέτρα από τον γκρεμό;;; Είναι τεράστια η διαφορά, και βέβαια στα 10 μέτρα από τον γκρεμό οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να δουν το παραμικρό. Βέβαια πάνω από όλα είναι ασφάλεια. Είμαι της άποψης να μην επιτρεπόταν το κολύμπι και η αποβίβαση στην παραλία, για να μειώσουμε τον κίνδυνο, αλλά αυτό το νέο μέτρο που λέει ότι πρέπει να μένουμε έξω από τον όρμο είναι το λιγότερο τραγικό».

Τέλος, ο ξενοδόχος και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της Δ.Ε. Αρκαδίων, Θοδωρής Κολπονδίνος, τόνισε: «Αυτό που επιβεβαιώνεται δυστυχώς είναι η αδράνεια, η αδιαφορία, η ανικανότητα επί σειρά δεκαετιών που έχουν δείξει για το Ναυάγιο. Θα έπρεπε να είχαμε άλλη προσέγγιση όπως πραγματικά του αξίζει λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης. Θα πρέπει άμεσα Περιφέρεια και Δήμος να συνεργαστούν και με τη συμβολή του Βουλευτή μας κ. Ακτύπη να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για να υπάρξει ασφάλεια και ευταξία στην ευρύτερη περιοχή και επίσης χθες… πρέπει να συσταθεί Φορέας Διαχείρισης από τους εμπλεκόμενους φορείς. Δεν ξέρουμε κατά πόσο οι εξελίξεις θα επηρεάσουν την επισκεψιμότητα για αυτή τη σεζόν. Αν είναι κάτι που θα ισχύσει και τα επόμενα χρόνια, σαφώς θα την επηρεάσει».

Τι δηλώνει η περιφερειάρχης

Η Περιφερειάρχης Ι.Ν. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση αναφορικά με την “λήψη μέτρων απαγόρευσης πρόσβασης των επισκεπτών στην περιοχή του Ναυαγίου Ζακύνθου” χρήζει διευκρινίσεων ως προς τα δεδομένα της περιοχής και των συνθηκών ασφαλούς επισκεψιμότητάς της. Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε από τους Υπουργούς Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη να προσδιορίσουν με διευκρινιστική εγκύκλιο την εφαρμογή των μέτρων που πρέπει να ισχύσουν άμεσα αλλά και εξελικτικά, βάσει των επιστημονικών παρατηρήσεων της ομάδας του Καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα σύμφωνα με τον οποίο οι μέχρι σήμερα συνθήκες επισκεψιμότητας είναι απαγορευτικές αλλά η εφαρμογή σωστών μέτρων μπορεί να δώσει λύση.

Το Ναυάγιο ως φυσικό μνημείο με τεράστια επισκεψιμότητα αποτελεί μια πολυσύνθετη υπόθεση με σοβαρά θέματα ασφάλειας και προστασίας που ποτέ στο παρελθόν δεν αντιμετωπίστηκαν δεόντως ούτε από το κράτος, ούτε από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους αρμόδιους Φορείς για να συμβάλλει στην ασφαλή επισκεψιμότητα, αλλά και να ανατρέψει την εικόνα απάθειας και αδιαφορίας της τοπικής αυτοδιοίκησης των περασμένων χρόνων».

Πηγή: imerazante.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ