Δύσκολη νύχτα στη Ζάκυνθο εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς - Υποψίες για εμπρησμό

Δύσκολη νύχτα στη Ζάκυνθο εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς - Υποψίες για εμπρησμό

Νύχτα αγωνίας έζησαν οι κάτοικοι των Μαριών Ζακύνθου εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής σε απόσταση αναπνοής από το χωριό τους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 22.30 ανάμεσα στα χωριά Εξω Χώρα και Μαριές.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων εντάσεως 7-8 μποφόρ κατέκαψαν δέντρα και απείλησαν κατοικημένες περιοχές.

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και ισχυρή δύναμη 20 πυροσβεστών με 10 οχήματα καθώς και υδροφόρα του δήμου με δυνάμεις εθελοντών ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης.

Επί ποδός βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι στις Μαριές, οι οποίοι έβλεπαν τις τεράστιες φλόγες σε απόσταση αναπνοής από το χωριό τους.

Απόφαση εκκένωσης

Κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, ελήφθη από την Πολιτική Προστασία απόφαση εκκένωσης του χωριού στην περίπτωση που θα κρινόταν απαραίτητο.

Στην περιοχή έφτασαν μάλιστα δύο πούλμαν του ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των κατοίκων.

Ευτυχώς, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων το μέτωπο της φωτιάς αναχαιτίστηκε και ο κίνδυνος για το χωριό απομακρύνθηκε.

Οπως μετέδωσε το imerazante.gr, επί τόπου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλος με την Προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας Μ. Μουζάκη καθώς και ο δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης, ο οποίος μάλιστα έκανε λόγο για ενδεχόμενο εμπρησμού αφού η πυρκαγιά ξέσπασε μέσα στη νύχτα ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Σε επιφυλακή

Αν και κατά τις 03.20 το πύρινο μέτωπο φάνηκε να ηρεμεί, καθώς εκτός των άλλων έβρεξε στην περιοχή, οι κάτοικοι των Μαριών παρέμειναν σε επιφυλακή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS