Τζανάκης: Είμαι βέβαιος ότι θα εμφανιστεί νέο στέλεχος κορωνοϊού - Ποια είναι τα δύο σενάρια για την πορεία της πανδημίας

Τζανάκης: Είμαι βέβαιος ότι θα εμφανιστεί νέο στέλεχος κορωνοϊού - Ποια είναι τα δύο σενάρια για την πορεία της πανδημίας

«Ενδεχομένως να δούμε και επιδείνωση των δεικτών αν εμφανιστεί νέα υποπαραλλαγή», είπε ο καθηγητής.

Τη βεβαιότητά του ότι θα εμφανιστεί νέο στέλεχος του κορωνοϊού εξέφρασε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για «κύμα πάνω στο κύμα».

«Ενδεχομένως να δούμε και επιδείνωση των δεικτών αν εμφανιστεί νέα υποπαραλλαγή. Ένα κύμα πάνω στο κύμα, ίσως μια μεγαλύτερη έξαρση αναμένεται, ο ιός δεν έχει εξαντλήσει τις εκπλήξεις του», προειδοποίησε.

Η ελπίδα του καθηγητή είναι «το νέο στέλεχος να είναι λιγότερο νοσογόνο και να μην επιβαρύνει το ΕΣΥ», αλλά επισήμανε ότι είναι κατά ενός απαγορευτικού, λέγοντας πως «δεν πρέπει να κλείσουμε, αλλά να πάρουμε στοχευμένα μέτρα με την κοινωνία έξω».

Τα δύο σενάρια για την πορεία της πανδημίας
Ο κ. Τζανάκης έκανε λόγο για δύο σενάρια. Το ένα να μην πέσουμε σε κρούσματα όλο τον Φεβρουάριο ή το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, με 15.000 έως 20.000 κρούσματα κινητούς μέσους όρους και τo δυσμενέστερο είναι να υπάρξει υποτροπιασμός, κατά το επιδημιολογικό μοτίβο άλλων χωρών.

«Στην Κρήτη έχουμε τουλάχιστον 90% Όμικρον και στις νοσηλείες και στα κρούσματα, σιγά σιγά και στις ΜΕΘ», τόνισε και σε άλλο σημείο είπε:

«Προφανώς η Όμικρον δεν έχει την νοσηρότητα με τη Δέλτα, αλλά και με μειωμένο ρυθμό θα δώσει νοσηλείες».

«Περιμέναμε να αρχίσει να μειώνεται από αυτή την εβδομάδα ο αριθμός των νεκρών, δεν φαίνεται αυτό, είμαστε σε 2 εβδομάδες κορύφωσης, ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να βλέπουμε κάτω από 90 νεκρούς την ημέρα και σταδιακά να πέσουμε περαιτέρω», πρόσθεσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ