Μαρία Τσάλλα: Πώς ασκώντας αφόρητη πίεση και παραποιώντας έγγραφα κατάφερε να εγγραφεί στα δημοτολόγια

Μαρία Τσάλλα: Πώς ασκώντας αφόρητη πίεση και παραποιώντας έγγραφα κατάφερε να εγγραφεί στα δημοτολόγια

Οι Αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρο τα άτομα που βοήθησαν την «Μαρία Τσάλλα» για να ξετυλίξουν το νήμα της υπόθεσης με τη Ρωσίδα κατάσκοπο που δρούσε στην Ελλάδα για μια πενταετία.

Οι ελληνικές αρχές αποκάλυψαν τον πραγματικό ρόλο της κατασκόπου σταματώντας πολυετές πρόγραμμα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο ρόλος του δικηγόρου φαίνεται πως ήταν κομβικός, καθώς κίνησε τις διαδικασίες για την εγγραφή της Ρωσίδας κατασκόπου στον δήμο Αλιβερίου με μια υπάλληλο να αποκαλύπτει ότι δέχτηκε πιέσεις.

Οι πιέσεις του δικηγόρου της Ρωσίδας κατασκόπου

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, το δίκτυο πρακτόρων που ήταν δίπλα στην Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα (το πραγματικό όνομα της κατασκόπου), λειτουργούσε πολύ καλά. Ένας άλλος δικηγόρος, ρωσικής καταγωγής από την Αθήνα που βοήθησε την κατάσκοπο είναι νεκρός όπως αποκάλυψε χθες η εκπομπή.

Πιέσεις από τον δικηγόρο της Ρωσίδας κατασκόπου δεχόταν υπάλληλος του δημοτολογίου Αλιβερίου που είχε αναλάβει τον φάκελό της. Η πλευρά της κατάσκοπου ζητούσε να εγγραφεί ως δημότης.

«Διαπίστωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αρχικώς αρνήθηκα να προχωρήσω την διαδικασία. Ήρθε αρκετές φορές (ο δικηγόρος) στην υπηρεσία μας ασκώντας πίεση να προχωρήσουμε τις διαδικασίες. Μάλιστα προσκομίσθηκε υπεύθυνη δήλωση συγγενικού του προσώπου, το οποίο φαινόταν να την φιλοξενεί», είπε η υπάλληλος του δημοτολογίου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οι αμφιβολίες της υπαλλήλου

Όπως αποκάλυψε η υπάλληλος, είχε κάποιες αμφιβολίες που δημιουργήθηκαν από τη συμπεριφορά των εμπλεκομένων τονίζοντας ότι ο δικηγόρος που βοήθησε τη Ρωσίδα κατάσκοπο προσκόμισε ξαφνικά ενοικιαστήριο στο όνομα της «Μαρίας Τσάλλα».

«Υπήρχαν αρκετά κενά στο κομμάτι της εγγραφής και την στείλαμε στο αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου για το γνήσιο της υπογραφής της. Ένα από τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν ήταν ενοικιαστήριο σπιτιού στο Αλιβέρι. Δεν αρκούσε η υπεύθυνη δήλωση φιλοξενίας. Μετά από ένα μήνα εμφανίστηκε ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Ο δικηγόρος ήταν αρκετά πιεστικός, μάλιστα είπε πως θα υπάρξουν συνέπειες εάν δεν προχωρήσει η εγγραφή της “Μαρίας Τσάλλα” στο δημοτολόγιο», είπε η υπάλληλος του Δημοτολογίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, η οποία και κατήγγειλε ότι ποτέ δεν είχε κάνει ενοικιαστήριο-συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη γυναίκα, δήλωσε: «Έτσι λίγο που το είδα είναι από το 2012 το συμβόλαιο. Ειδικά το Μαρία Τσάλλα δεν ήταν καν γραφικός χαρακτήρας δικός μου. Δεν θυμάμαι να είχα νοικιάσει σε Μαρία Τσάλλα. Μετά το 2018 δεν νοίκιαζα. Το συμφωνητικό αυτό γράφει το 2012 ότι έχει γίνει απλώς στους μήνες γράφουν 2019. Το συμφωνητικό λέει σήμερα στις 2 Φεβρουαρίου του 2012 και μετά όταν λέει χρόνο λέει άλλη ημερομηνία. Το είχε πάει ο ίδιος (ο δικηγόρος). Αυτός πήγε να κάνει χαρτιά, τη νομιμότητα των χαρτιών της στο Αλιβέρι».

«Φύλλο και φτερό» τηλέφωνο και ηλεκτρονικός υπολογιστής

Τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τον τηλεφωνικό αριθμό που χρησιμοποιούσε η Ρωσίδα κατάσκοπος, «ξεσκονίζουν» οι ελληνικές Αρχές.

Οι μυστικές υπηρεσίες αναμένουν τα αποτελέσματα από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τον τηλεφωνικό αριθμό που χρησιμοποιούσε η «Μαρία Τσάλλα». Οι Αρχές εκτιμούν ότι θα βρουν στοιχεία για τους αριθμούς επικοινωνίας, το χρόνο, τη διάρκεια και αν αντάλλαξαν δεδομένα μέσω internet, χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένες εφαρμογές.

Στην κατοχή της κυβερνοσφάλειας βρίσκεται ο ηλεκτρονικός υπολογιστής της Ρωσίδας κατασκόπου από τον οποίο θα γίνει προσπάθεια ανάκτησης των δεδομένων.

Εντωεμταξύ και νέες πληροφορίες έρχονται στο φως σχετικά με το πώς και πότε η Ρωσίδα πράκτορας Μαρία Τσάλλα έβγαλε ελληνικό δελτίο ταυτότητας.

Η ελληνική ταυτότητα της «Μαρίας Τσάλλα» και τα ταξίδια

Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha έφερε στο φως δύο έγγραφα που αφορούν τη «Μαρία Τσάλλα». Το πρώτο είναι η αίτηση έκδοσης δελτίου ταυτότητας, από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, στις 24/12/2018.

maria tsalla rosida kataskopos eggrafo 20 3 23.jpg

                              Η υπογραφή της Μαρίας Τσάλλα στο δελτίο έκδοσης ελληνικής ταυτότητας / Alpha
Στο έγγραφο αυτό φαίνεται και η υπογραφή της Ρωσίδας κατασκόπου Ιρίνα Σμίρεβα, ως «Μαρία Τσάλλα». Στο ίδιο έγγραφο φαίνεται ότι δηλώνει «αγνώστου πατρός», γεννημένη το 1991, ενώ ως διεύθυνση κατοικίας αναγράφεται αόριστα το Αλιβέρι Ευβοίας.

dimatologio eggrafi maria tsalla 20 3 23.jpg

                                            Το πιστοποιητικό γέννησης της Μαρίας Τσάλλα / Alpha

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ