Σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά λόγω της κακοκαιρίας -Κανονικά θα λειτουργήσουν στην Αττική

Σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά λόγω της κακοκαιρίας -Κανονικά θα λειτουργήσουν στην Αττική

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει την επικράτεια, με τα σχολεία να παραμένουν και σήμερα (27/1) κλειστά σε πολλές περιοχές.

Μέχρι στιγμής αρκετοί δήμοι και περιοχές της χώρας αποφάσισαν να μην προβούν στην λειτουργία των σχολείων, για προληπτικούς λόγους λόγω της κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα το τελευταίο 24ωρο.

Κλειστά σχολεία στα Δωδεκάνησα

Ήδη με αποφάσεις που εξέδωσαν όλοι οι δήμαρχοι της Δωδεκανήσου τα σχολεία σήμερα (27/01) θα είναι κλειστά ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των δήμων.

Ειδικότερα, κλειστά παραμείνουν σήμερα, Παρασκευή, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο νησί της Ρόδου με απόφαση που εξέδωσε χθες, ο δήμαρχος, Αντώνης Καμπουράκης.

Η απόφαση εκδόθηκε επειδή -σύμφωνα με τις προβλέψεις- αναμένεται ότι να επικρατήσουν ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι. Παρόμοια απόφαση εκδόθηκε και από τη δήμαρχο Σύμης, Ελ. Παπακαλοδούκα.

Την αναστολή λειτουργίας, την Παρασκευή, όλων των σχολείων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καρπάθου, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών αλλά και η αποφυγή ατυχημάτων, εξέδωσε ο Δήμος Καρπάθου.

Ο Δήμαρχος στη Κω με σχετική ανακοίνωση αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σήμερα (27/01), λόγω των καιρικών φαινομένων. Η απόφαση αφορά και τις μονάδες Προσχολικής Αγωγής.

Ο Δήμος της Νισύρου αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, κατά την Παρασκευή (27/1), για την προληπτική προστασία της δημόσιας ασφάλειας. Η αναστολή αφορά και στις μονάδες Προσχολικής Αγωγής.

Κλειστά σχολεία στη Ζάκυνθο λόγω της κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν για μία ακόμα ημέρα όλα τα σχολεία της Ζακύνθου, με απόφαση του δημάρχου, Νικήτα Αρετάκη, εξαιτίας των προβλημάτων από την κακοκαιρία.

Ο κ. Αρετάκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Διακοπή των μαθημάτων την Παρασκευή 27/01/2023 για προληπτικούς λόγους σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 2501/10/95-α απόφαση Αστυνομικής Δ/νσης Ζακύνθου στους Παιδικούς Σταθμούς και στο σύνολο των σχολείων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζακύνθου. Η υλοποίηση των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου θα γίνει με τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με εισήγηση της Δ/νσης».

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα στην Αττική

Ανοικτά θα είναι τα σχολεία της Αττικής σήμερα, Παρασκευή (27/1), όπως ανακοίνωσε μέσω παρέμβασής του στην ΕΡΤ, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης την Πέμπτη.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης είπε ότι το απόγευμα της Πέμπτης (26/1) τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία της Αττικής παρέμειναν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

«Τα παιδιά θα πάνε κανονικά στο σχολείο την Παρασκευή», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κοπάσουν.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS