Σύγκρουση τρένων: Στο «κάδρο» των ερευνών ο ρόλος του δεύτερου σταθμάρχη και οι βάρδιες την μέρα της τραγωδίας

Σύγκρουση τρένων: Στο «κάδρο» των ερευνών ο ρόλος του δεύτερου σταθμάρχη και οι βάρδιες την μέρα της τραγωδίας

Όλη η χώρα εδώ και μέρες έχει «μουδιάσει» με την τραγωδία που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη (28.02.2023) στα Τέμπη. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από τη σύγκρουση τρένων είναι 57, ενώ αναμένονται και οι «απαντήσεις» που μπορεί να δώσουν τα «μαύρα κουτιά» των αμαξοστοιχιών.

Φως στις συνθήκες και τα αίτια της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη επιχειρούν να ρίξουν οι έρευνες των Αρχών, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι εκτός από τον 59χρονο σταθμάρχη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος το βράδυ της Κυριακής (05.03.2023), στην βάρδια – μέχρι τις 11 το βράδυ – υπήρχε και δεύτερος σταθμάρχης, αλλά έφυγε μισή ώρα νωρίτερα, στερώντας την πιθανότητα ένα δεύτερο μάτι να αντιληφθεί το λάθος.

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει λοιπόν και ο ρόλος που ενδέχεται να διαδραμάτισε στην τραγωδία των Τεμπών και ο δεύτερος σταθμάρχης που εκείνο το βράδυ είχε βάρδια. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο δεύτερος σταθμάρχης φαίνεται πως έφυγε μισή ώρα νωρίτερα.

Οι κινήσεις του 59χρονου το μοιραίο βράδυ

Ο κατηγορούμενος σταθμάρχης έφτασε στις 9:30 το βράδυ στο σταθμαρχείο Λάρισας και ξεκίνησε την βάρδια του στις 10 το βράδυ. Πριν από τις 11 το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έφυγε από το πόστο του ο απογευματινός σταθμάρχης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κληθεί και ο δεύτερος σταθμάρχης να δώσει κατάθεση. Τέλος, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναρρωτική άδεια ζήτησε ο προϊστάμενος του σταθμάρχη μετά το δυστύχημα κι έχει λάβει κλήση να καταθέσει και είναι θέμα χρόνου να γίνει.

Αρμόδιες πηγές τονίζουν ότι ρόλο – κλειδί στην έρευνα για τη συμπεριφορά και τις κινήσεις τόσο του 59χρονου κατηγορουμένου, όσο και του δεύτερου σταθμάρχη που η βάρδια του ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν την τραγωδία, θα παίξουν τα ευρήματα από τις κάμερες ασφαλείας του σταθμαρχείου, αλλά και το καταγραφικό των συνομιλιών των σταθμαρχών με τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

Οι βάρδιες την ημέρα της τραγωδίας

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι βάρδιες εκείνη την ημέρα ήταν τρεις:

  • Πρωινή: 6.00 – 15.00
  • Απογευματινή: 14.00 – 23.00
  • Βραδινή: 22.00 – 6.00
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS