Συγκλονίζει η μητέρα του 16χρονου που τραυματίστηκε στα Χανιά: Έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας – Ποια τα πρώτα λόγια του Νικόλα

Συγκλονίζει η μητέρα του 16χρονου που τραυματίστηκε στα Χανιά: Έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας – Ποια τα πρώτα λόγια του Νικόλα

Τα πρώτα του λόγια από το κρεβάτι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου νοσηλεύεται, μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, είπε στη μητέρα του ο 16χρονος Νικόλας, ο οποίος την περασμένη Κυριακή τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έκανε βουτιά στα Φαλάσαρνα.

«Είδα το παιδί μου στην εντατική, αλλά δεν μπορεί να μου μιλήσει λόγω της τραχειοστομίας. Επικοινωνήσαμε με τα χείλια, είναι καλά, έχει υπομονή και περιμένει να βγει από την εντατική. Μας είπαν ότι τις επόμενες ημέρες θα βγει και θα πάει σε θάλαμο», δήλωσε η μητέρα του 16χρονου στην «ΕΡΤ Χανίων».

«Έχει μια δυσκολία, θέλει να βγάλει ορισμένα πράγματα, έχει πάρα πολλή υπομονή, δύναμη και απλά συνεχίζουμε. Δεν μπήκα καν σε διαδικασία να τον ρωτήσω κάτι για τα πόδια του, του είπα ότι είμαι εδώ, ότι μένω κοντά, ότι μπαίνω λίγο γιατί είναι η ΜΕΘ και δεν μας αφήνουν, και οπότε μπορώ θα μπαίνω μέσα έστω και για λίγο.

Τον είδα καλά και με αυτό χάρηκα, χάρηκε και ο Νικόλας που με είδε, το μόνο που μπορούσε να μου πει είναι ότι πεινάει, να του δώσω φαγητό. Του είπα να κάνει λίγο υπομονή», συμπλήρωσε.

Ποια η κατάσταση υγείας του 16χρονου
Σύμφωνα με όσα είπε η μητέρα του 16χρονου, «το μεσημέρι μπήκε στην εντατική ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γεώργιος Χαλκιαδάκης, του συστήθηκε και μου είπε ότι πέρασε καλό βράδυ. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά, όμως μας είπαν πως έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας, η πορεία θα δείξει πως είναι τα δεδομένα για τον Νικόλα».

Ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε ότι το παιδί έχει επαφή με το περιβάλλον ενώ μάλιστα χθες συνομίλησε με τον 16χρονο.

«Τον ρώτησα πώς είναι, μου απάντησε “καλούτσικα”» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιαδάκης, μιλώντας στο «cretapost.gr». Δήλωσε επίσης ότι ο δρόμος που έχει μπροστά τόσο το ανήλικο παιδί όσο και η οικογένεια του είναι μακρύς.

Το θετικό είναι ότι έχει σταθεροποιηθεί η αυχενική μοίρα ενώ θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι, ενώ προεγχειρητικά είχαν γίνει δυσοίωνες προβλέψεις σε ό,τι αφορά τη μετέπειτα κινητική αποκαταστάσή του, το χειρουργείο πήγε καλά και πλέον, η κατάσταση του θα εκτιμηθεί, προϊόντος του χρόνου, από τους γιατρούς που τον παρακολουθούν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS