Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην Λιγόρτυνο -Βαφτίστηκε η αδερφή του Ζαχαρία, πριν την κηδεία του

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην Λιγόρτυνο -Βαφτίστηκε η αδερφή του Ζαχαρία, πριν την κηδεία του

Εικόνες από αρχαία τραγωδία εκτυλίσσονται από χθες το βράδυ στην Λιγόρτυνο της Κρήτης που έχει βυθιστεί στο πένθος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του 3χρονου Ζαχαρία.

Στο ΠΑΓΝΗ όπου ενημερώθηκαν για τον θάνατο του μικρού παιδιού, είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί κάτοικοι της Λιγόρτυνου που έσπευσαν στο πλευρό των χαροκαμένων γονιών για να τους συμπαρασταθούν μπροστά στην δοκιμασία που περνούν.

Η οικογένεια λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουν το παιδί τους, αποφάσισε να βαφτίσει την μικρή του αδερφή που ήρθε στον κόσμο πριν λίγους μήνες θέλοντας να τηρήσουν την τοπική παράδοση που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν φύγει για την ζωή κάποιο άλλο, όπως εξηγεί το flashnews. Στην Λιγόρτυνο ήδη γίνονται οι προετοιμασίες μέσα σε βουβό πένθος και από την μια η οικογένεια του μικρού Ζαχαρία ετοιμαζόταν να βαφτίσει ένα μικρό κοριτσάκι και από την άλλη να αποχαιρετήσει το μεγάλο αδερφάκι της που έφυγε από την ζωή τόσο πρόωρα.

Η οικογένεια βάφτισε κατ’εξαίρεση στις 9:30 το πρωί το μικρότερο μέλος της , τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα λόγω κορωνοϊού. Το όνομα που της δόθηκε είναι Νεκταρία.

Ο ιερέας που τέλεσε το μυστήριο φανερά συγκινημένος μιλώντας στο cretapost τονίζει: «Είμαι συγκλονισμένος, προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου, είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό για όλους μας. Βιώνουμε μία τραγική κατάσταση με απόλυτο σεβασμό και σιωπή, η οποία πολλές φορές είναι εκκωφαντική».

Σήμερα η κηδεία του μικρού Ζαχαρία

Στις 4.00 το μεσημέρι θα τελεστεί η κηδεία του μικρού Ζαχαρία που έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα της Παρασκευής σκορπώντας το πένθος και την στενοχώρια σε φίλους και συγγενείς της οικογένειας του τρίχρονου αγοριού.

Ο μικρός Ζαχαρίας που απέκτησε το ονοματάκι του το μεσημέρι της Πέμπτης όταν και χρειάστηκε να τελεστεί αεροβάφτιση καθώς η πορεία της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση έφυγε από την ζωή στην 1.00 τα ξημερώματα και αφού πάλεψε για να παραμείνει στην ζωή για περισσότερες από 24 ώρες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS