Σαρηγιάννης για πανδημία: Μέχρι τη Δευτέρα η κορύφωση του νέου κύματος

Σαρηγιάννης για πανδημία: Μέχρι τη Δευτέρα η κορύφωση του νέου κύματος

Για την πορεία της πανδημίας αλλά και την πιθανότητα μεφάνισης νέων μεταλλάξεων μίλησε το πρωί της 25ης Μαρτίου στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 

Ειδικότερα, ο ίδιος εκτίμησε ότι θα δούμε κορύφωση του νέου κύματος μέσα στις επόμενες μέρες και την έναρξη της αποκλιμάκωσής του στις αρχές Απριλίου.

«Αυτήν τη στιγμή σαν μέσο όρο εβδομαδιαίο είμαστε στα 21.616 κρούσματα. Αυτό μπορεί να ανεβεί στις 23.000, ή 23.500» δήλωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κοροναϊού. «Αλλά μιλάμε για λίγες μέρες, την Δευτέρα θα έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και μετά θα αρχίσουμε να βλέπουμε αρχικά μία μικρή και μετά μια πιο σοβαρή αποκλιμάκωση» πρόσθεσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. 

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι στους άλλους δείκτες «υπάρχει μια υστέρηση που περιμένουμε να συνεχιστεί λίγο ακόμα, γιατί ακριβώς συνεχίζεται και η αύξηση στις νοσηλείες. Οι θάνατοι μπορεί να κάνουν μια πολύ μικρή αύξηση, πολύ ελεγχόμενη, δεν θα ξεφύγουμε σε αριθμό θανάτων από αυτόν που έχουμε τώρα».

Τα δεδομένα μέχρι το Πάσχα

Ειδικότερα, ο καθηγητής έκανε αναφορά και στις έως τώρα προβλέψεις για το Πάσχα, κάνοντας την εκτίμηση ότι η διασπορά μπορεί να φτάσει και τα 2.000 κρούσματα την ημέρα. «Εγώ θεωρώ ότι μέχρι το Πάσχα, με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή, οι δικοί μας υπολογισμοί μιλούν για προβλέψεις διασποράς περί το Πάσχα γύρω στα 2.000 κρούσματα τη μέρα, εξαιρετικά σημαντική μείωση» είπε χαρακτηριστικά. 

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν οδεύουμε προς το τέλος της πανδημίας, καθώς μπορούν να εμφανιστούν και νέες μεταλλάξεις που να ανατρέψουν ξανά τα δεδομένα. «Θα μπορούσαμε να έχουμε υπερνικήσει αυτό το κύμα και να μην έχουμε δει το κύμα της Όμικρον 2 που ουσιαστικά αναπτύσσεται αυτήν τη στιγμή, αν συνεχίζαμε να εμβολιαζόμαστε με γρήγορο ρυθμό και τον Φλεβάρη, για παράδειγμα», σχολίασε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS