Το «εθνικό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» -Οι τρεις δικλίδες ασφαλείας

Το «εθνικό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού» -Οι τρεις δικλίδες ασφαλείας

Το εθνικό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι το μεγάλο στοίχημα στη μάχη κατά του κορωνοϊού, που έχει βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που παρουσιάστηκε χθες από τον πρωθυπουργό, θα μπορούν οι πολίτες να το λάβουν είτε μέσω του gov.gr είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

 

Πώς θα λειτουργεί το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού -Οι δικλείδες ασφαλείας
Το έγγραφο περιέχει μόνο τα αναγκαία στοιχεία προκειμένου να είναι δυνατή η ταυτοποίηση του πολίτη, ενώ διαθέτει τρεις δικλίδες ασφαλείας ώστε να διασφαλίζεται το αδιάβλητο: QR code, μοναδικό κωδικό και ψηφιακή σφραγίδα. 

«Ξεκινά και η έκδοση του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού. Είναι ακόμα μια ελληνική καινοτομία. Θα καταχωρείται αυτόματα στην ψηφιακή θυρίδα του κάθε πολίτη για να αξιοποιεί αυτό το πιστοποιητικό όπως αυτός κρίνει. Είναι, δε, και μια δικλίδα ασφάλειας διότι μόνο έτσι θα επιβεβαιώνεται ο νόμιμος εμβολιασμός» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στην σύσκεψη που έγινε με αφορμή τον σχεδιασμό του εμβολιασμού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι έχει ήδη θέσει το θέμα ενός ενιαίου Ευρωπαϊκού πρότυπου πιστοποιητικού, πρόταση που έτυχε θερμής υποδοχής.

Οπως τόνισε ο πρωθυπουργός, στόχος του συγκεκριμένου πιστοποιητικού είναι να επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο ο νόμιμος εμβολιασμός και αποτελεί μία πρόταση που θεωρείται πως θα βοηθήσει τις προοπτικές της οικονομίας και δη του τουρισμού το προσεχές καλοκαίρι.

«Θέλω να τονίσω ότι δεν πρόκειται για κανέναν περιορισμό αλλά αντίθετα θα μας διευκολύνει να απαλλαγούμε από τους περιορισμούς που, σήμερα, θέτει ο Covid στις μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών. Είναι κάτι το οποίο αφορά ιδιαίτερα τον τουρισμό μας και τις προοπτικές της οικονομίας μας, ειδικά ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου», είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.


Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ το πιστοποιητικό εμβολιασμού την Πέμπτη
Το θέμα θα συζητηθεί μάλιστα στην Σύνοδο Κορυφής αύριο όπου υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ δείχνουν θετικά στην πρόταση Μητσοτάκη να θεσπιστεί το συγκεκριμένο μέτρο στις «27» χώρες, αν και υπάρχουν επιφυλάξεις από την Γαλλία. Είναι ένα πρόγραμμα πάντως που και η ΙΑΤΑ (Διεθνής Ενωση Αερομεταφορών) βλέπει θετικά «διότι και αυτή αντιλαμβάνεται πόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή των ταξιδιωτών αν καταφέρουμε να έχουμε ένα ενιαίο πιστοποιητικό εμβολιασμού, κοινό σε πρώτη φάση για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες», όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS