Προς πώληση καμένο δάσος στην Αργολίδα - Η έκταση είχε καταστραφεί στην πυρκαγιά του 2016

Προς πώληση καμένο δάσος στην Αργολίδα - Η έκταση είχε καταστραφεί στην πυρκαγιά του 2016

Σφοδρές αντιδράσεις στην περιοχή της Αργολίδας έχει προκαλέσει αγγελία με την οποία διατίθεται προς πώληση καμένο δάσος της περιοχής, που μάλιστα είχε κηρυχθεί αναδασωτέο!

Σε ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων φαίνεται να πωλείται «ιδιωτική» έκταση 3.782 στρεμμάτων στην Κορακιά Κρανιδίου με τιμή 100 εκατ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο κομμάτι περιλαμβάνονται 720 στρέμματα που, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», αποτελούν δασική έκταση που, μάλιστα, έχει κηρυχθεί αναδασωτέα μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2016.

Η έκταση βρίσκεται στο χαρτοφυλάκιο οικοδομικού συνεταιρισμού από το 1970, όταν επιτρεπόταν η οικοδόμηση μέρους του δάσους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έκταση παραχωρήθηκε στον «Οικοδομικό Συνεταιρισμό Μονίμων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού-ΟΣΜΑΝ, Συν. Π.Ε.» και δόθηκε για την ανάπτυξη παραθεριστικών κατοικιών, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό, λόγω του δασικού χαρακτήρα της έκτασης. Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την αλλαγή του συντάγματος, η οικοδόμηση εντός δασών απαγορεύτηκε.

Τον αποχαρακτηρισμό, ωστόσο, της έκτασης αποκαλύπτουν με επιστολή τους τα ίδια τα μέλη του συνεταιρισμού, υποστηρίζοντας πως αυτό έγινε κατόπιν αντιπλημμυρικών έργων: «Με μεγάλη χαρά σάς ανακοινώνουμε την ανάκληση απόφασης κήρυξης αναδασωτέου καμένου τμήματος 720 περίπου στρεμμάτων στο δασόκτημα “Κορακιά”. Μετά την πυρκαγιά της 4ης Αυγούστου 2016 με απόφαση ΔΣ ΟΣΜΑΝ ανατέθηκαν άμεσα και υλοποιήθηκαν μελέτες αντιπλημμυρικών έργων και υλοτομίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η προς πώληση έκταση χαρακτηρίζεται ιδιωτική, κάτι που δεν μπορεί να ισχύει, αφού είχε παραχωρηθεί την εποχή της δικτατορίας και θα έπρεπε να αποδείξει κάποιος ότι το δάσος ήταν ιδιωτικό τουλάχιστον 30 χρόνια πριν από σχετική διάταξη του αστικού κώδικα του 1910.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ