Σχεδόν 50 φωτιές σε 24 ώρες στη χώρα -Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χαλκίδα, σε εξέλιξη στην Αργολίδα

Σχεδόν 50 φωτιές σε 24 ώρες στη χώρα -Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χαλκίδα, σε εξέλιξη στην Αργολίδα

Από χθες το απόγευμα στις 19.00 ως σήμερα το απόγευμα την ίδια ώρα, εκδηλώθηκαν 49 δασικές φωτιές και συνολικά επιχείρησαν 919 πυροσβέστες με 26 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 352 οχήματα, 23 Α/Φ και 9 Ε/Π. Συνδρομή υπήρχε και από υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

 

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στην Αργολίδα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Πυροσβεστικό Σώμα, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Τ.Κ. Αραχναίου του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 Α/Φ (CL 215) και 4 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.


Όπως αναφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα, η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό ο οποίος εκκένωθηκε. Σύμφωνα με το argolikeseidhseis, στο σημείο καταγράφονται δυνατοί άνεμοι και η δύσβατη περιοχή έδωσε τη δυνατότητα στη φωτιά να γιγαντωθεί και να εξαπλωθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Σε ύφεση η φωτιά στη Χαλκίδα
Από την άλλη, η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθροβούνι στη Χαλκίδα είναι σε ύφεση, με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Twitter να κάνει λόγο για 51 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 22 οχήματα, 2 Ε/Π και 6 A/Φ. Υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS