Προς άρση το lockdown στη Μύκονο από αύριο -Για ποια νησιά υπάρχει προβληματισμός

Προς άρση το lockdown στη Μύκονο από αύριο -Για ποια νησιά υπάρχει προβληματισμός

Σήμερα αναμένεται να γίνει η επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης για το νησί της Μυκόνου το οποίο παραμένει σε καθεστώς μίνι lockdown από το Σάββατο 17 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που έχει εκδοθεί από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας τα περιοριστικά μέτρα θα ίσχυαν έως αύριο, Δευτέρα (26/07), με τους επιχειρηματίες να αναμένουν με μεγάλη αγωνία τις τελικές αποφάσεις.

Ήδη κυβερνητικά στελέχη σε τηλεοπτικές τους συνεντεύξεις έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι τα μέτρα στο νησί των ανέμων θα λήξουν την προαναφερθείσα ημερομηνία, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα να επιβεβαιώνει χθες ότι το μίνι lockodown θα λάβει τέλος τη Δευτέρα.

Ωστόσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης είχε αναφέρει ότι τα μέτρα απέδωσαν στη Μύκονο, προαναγγέλλοντας έτσι το «άνοιγμα» του νησιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη Μύκονο υπάρχει ελάχιστη μείωση, αλλά σταθεροποίηση στις συρροές των κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρηματίες της Μυκόνου προ ημερών προχώρησαν σε μια σειρά από προτάσεις προκειμένου να «ανοίξει» το νησί, στις οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβανόταν και η χορήγηση μπόνους 150 ευρώ από τις επιχειρήσεις στους εργαζόμενους που εμβολιάζονται κατά της covid-19.

Ποια άλλα νησιά προβληματίζουν
Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς η εικόνα και άλλων νησιών και ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά της τουριστικής σεζόν. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα νησιά: Πάρος, Σαντορίνη, Ρόδος, Κρήτη, αλλά και η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών δήμαρχοι τουριστικών νησιών είχαν απευθύνει έκκληση μέσω του iefimerida.gr για αυστηρή τήρηση των μέτρων και αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού, ειδικότερα στους εποχικούς εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αρμόδια επιτροπή θα κρίνει αν και στα παραπάνω νησιά είναι απαραίτητη η λήψη περιοριστικών μέτρων «τύπου Μυκόνου». Υπενθυμίζεται ότι το μίνι lockdown στο νησί των ανέμων περιελάμβανε απαγόρευση μουσικής καθ'όλη τη διάρκεια του 24ωρου και απαγόρευση κυκλοφορίας 01:00 με 06:00 το πρωί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS