Πολυτεχνείο: Δρακόντεια μέτρα για την 49η επέτειο - Πάνω από 5.000 αστυνομικοί στους δρόμους, ελικόπτερα και drones

Πολυτεχνείο: Δρακόντεια μέτρα για την 49η επέτειο - Πάνω από 5.000 αστυνομικοί στους δρόμους, ελικόπτερα και drones

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν ανήμερα της 49ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, 5.682 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες θα βρίσκονται επί ποδός, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., για τη 49η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα με τα περσινά του 2021, που ήταν και η πρώτη χρόνια χωρίς lockdown.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχαν «επιστρατευτεί» περίπου 5.950 αστυνομικοί. Ήδη πραγματοποιούνται οι τελευταίες συσκέψεις με τους επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας .

Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ.

Έμφαση θα δοθεί και στους ελέγχους, κατά τη διάρκεια προσυγκεντρώσεων, οι οποίοι θα καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις, εάν κριθεί αναγκαίο.

Βαρύτητα δίνεται και σε κτίρια που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, αλλά και ως κρυψώνες για τυχόν «πολεμοφόδια».

Στο πλαίσιο αυτό, ενεργοποιείται το δίκτυο πληροφοριών της Αστυνομίας, έτσι ώστε οι δυνάμεις να διατεθούν ανάλογα με τον κόσμο και την επικινδυνότητα της κάθε συγκέντρωσης.

Ομάδα ΔΡΑΣΗ, Υ.ΜΕ.Τ, αστυνομικοί της Ασφάλειας θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κέντρου, ενώ και φέτος τα ΜΑΤ αναμένεται να χρησιμοποιήσουν κάμερες με το ειδικό κοντάρι, προκειμένου να καταγράφεται η επιχείρηση τους.

Όσον αφορά στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, μπαίνουν -όπως κάθε χρόνο- σε κλοιό ασφαλείας, επί 24ωρου βάσεως, ενώ αυξημένη θα είναι η αστυνομική παρουσία και σε κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες για την αποτροπή τυχόν καταδρομικών επιθέσεων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα drones, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ